Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Saturday, January 8, 2011

Moga selamat di dunia.......... dan akhirat!

Selamat ulang tahun.

  • adik yang disayangi, pada 5 Januari menginjak usia 20 tahun.
  • seorang teman sekolah, mencecah usia 33 hari ini.
  • abang kepada pengapit aku masa kawen dulu, juga 33 tahun hari ini.
  • dan juga pada Mat Gebu, menginjak usia 35, hari ini.

adik aku ECR yang sorang ni, aku anggap budak bijak. heh.. dia mmg bijak, kot. suka benda2 yg berkaitan art. sejak kecik suka melukis/ mewarna. merata juga aku temankan dia pg peraduan macam2. hehehe.. teringat masa keje kat MPH dloo, ada peraduan mewarna dan aku registerkan adik aku ni, dah tu menang tp pertama plak. kehkehkeh.. nasib baik takde kontestan lain yg tau dia adik kpd pekerja penganjur. hahahahahahha.. orang kata, budak yg suka art ni, kreatif dan bijak. well, she is. happy birthday, sis!

seorang kawan sekolah, yang biasa dipanggil 'kakak'. kami membesar bersama, dari kejiranan yang sama. cuma tidak begitu rapat laga2 hidung etc. hahaha. dia kategori lawa bergetah. banyak peminat. lagipun, bapak dia garang. hahahahaha. tapi kitorang selalu juga main galah panjang, selipar tiga, kejar2 etc bersama. ye lah, main depan umah dia. tak ajak join kang, kena marah plak. kehkehkeh.. kami get in touch back again (so called) bilamana suaminya, bekas bassist 7 Collar T-shirt (yg juga senior sekolah aku) merupakan kawan suami aku. 7 collar selalu juga jamming kat studio kami. and selalu juga panggil my hubby buat sound for their show (my hubby is a sound engineer). oh yeah.. what a small world. pertama kali jumpa semula dgn hubby kakak, ialah waktu 'dating' kali ketiga dgn hubby aku. hahahaha.. masa tu, kira dia nak kenalkan dgn kawan2 dia. Ya tuhan, mmg kawan2 dia hampir semua aku kenal! budak2 16, budak 20. sabar jek! pusing2 situ jugak i ended up with. kehkehkeh. happy birthday kakak!!

abang pengapit aku. haaaaa...adik bongsu dia bowler negara. aku panggil dia angah. dah terbiasa sejak sekolah. sejarahnya, masa sekolah projek dulu, aku kawan baik dgn adik pompuan dia (yang blakon iklan worldcup astro tu, yg pakai tudung dukung anak tu..haaa..dia la tu. dulu blakon iklan raya EON, sarah nama dia.. hehehehehe). one day, masa lepak2 umah liza (kawan a.k.a pengapit aku ni laa..) aku tgk si angah ni mcm kucing hilang anak. aku tanya liza apa kes and liza explained. well, aku tlg setakat yg boleh, and dia sgt berterima kasih gila2. aku pun terkedu. hahahha.. bukan apa sgt pun. tah dia ingat lagi ke tak 'sejarah' ni. since then la, dia jd abg angkat aku. hahahahha. dia kawen aku tak dpt pg sbb anak2 berderet tp hubby aku mewakili aku, coz kena setup PA dan perform masa kenduri. ye.. my hubby is also a musician.
happy birthday angah...

Mat Gebu. siapa yang biasa menggagau internet cari resepi, mesti dah terbiasa dgn nama Mat Gebu nih. aku pun dah banyak dok suap anak2, hidang kat suami macam2 resepi dia. suka..suka..suka! walau tak kenal in real life, rasanya tak salah ucap selamat pada org yg dah berjaya membantu aku mengenyangkan suami dan anak2 dgn pelbagai resepi mudah dan sedap (yang kdg2 jadi dan selalunya tak jadi aku buat. hahahahah!) Selamat hari jadi, Mat Gebu. anda sebaya suami saya!

Semoga kalian dilimpahi rahmatNya selalu!

p/s: Jgn lupa bday saya, ye.. hehehehehhe

2 comments:

Intanaziela said...

bday aku pun jangan lupa..hahahah acah mat labu..

eraerzarusli said...

muahahahhahahah... nanti aku set dlm kepala otak aku ni yer.. dah banyak urat putus kan.. hahahha..

insya allah, aku ingat. :)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online