Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Thursday, March 12, 2009

Elsa Soraya, Yuna, MHI dan UiTM

kalau aku membaca blog ElsaSoraya, pasti akan ada lagu berkumandang dari music playlist nya. sekian lama lagu itu aku siulkan, masa mandi ke, masa memasak, mahupun masa mengenjut buaian anak kecik aku, sumpah aku ingat it was a foreign artist. at first i thought she was indonesian artist but mendengar suaranya, aku terasa dia org inggeris.

dan pagi tadi, aku menonton MHI.

pernah tgk cerita 'the mask'? bayangkan my jaw dropped like jim carrey in that movie, bila mana terpandang gadis molek bertudung ayu yang bernama YUNA itu adalah malaysian.

dan lebih menambah kebanggaan, dia anak melayu yang merendah diri lagaknya. kelihatannya sopan dan berbudi bahasa. err..tak tahu la pulak keadaan diri sebenar beliau di alam nyata, kan..aku bukan kenal dia.

rupanya dia student law dari uitm...

bangga tak?

note: mesti dia pun sokong PPSMI. ha ha ha...

tapi aku wonder juga, apsal radio uitm takde nak promo banyak indie artist yang rata2 student dia, ekk? bila dah kuar kat komersial media, baru nak terasa tempias dan kemudian terhegeh-hegeh join bangga. patutnya jadi la pelopor. penerbit tak buat keje la nih...tidor je ke kome, yeop?



6 comments:

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
eraerzarusli said...

AMBOIH...LAJU JE DIA MENGOMEN EKKK...

sure terkezut tgk title entri ni, listed nama dia..

keh keh keh..

sue, sue...

err..akak dengar dah..

kalau akak bergender lelaki, mungkin sudah jatuh hati!!

dylla fadzil said...

mcm tu la manusia,
bila org tak berjaya n need help, dorg tak pandang,
bila dah jd artis top, baru nak nmpak.
hehehe.

dylla fadzil said...

kak sue.
dyla baru tgk yuna.
seriously thought yang dia international singer.
cam ala2 colbie yang nyanyi lgu bubbly la music and suara agak sama.
'dan sebenarnya' mcm indonesian.

dulu dgr kat radio, budget muka dia ala2 babyface,indonesian kai miniskirt and bwk guitar.

dah jatuh hati ngn lagu dia!
hehe.

(tiba-tiba)

eraerzarusli said...

err..ni blog aku kah, siapakah?

Aziya said...

Rad. UFM suka maen lagu jiwang petang.. itu yg officemate suka tue..

Kite terpaksa tahan mengantuk,... haruuuu !!!!!

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online