Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Saturday, January 24, 2009

ECR dan Tony Fernandes

adik aku call pagi tadi.

memula tanya pasal nak buat surat rasmi (lebih kurang laa) in english.

dalam kemamaian, aku jawab je apa yang patut.

kemudian baru aku tersedar, dan terfikir pelbagai soklan menarik plak. dan tentunya yang berkaitan dgn panggilan telefon dia yang menimbulkan rasa ingin tahu aku.

lalu aku call dia plak. tanya lebih kurang dan dia kata nak buat interview. okeh..

she mentioned this fella name but aku tak kenal dia sapa. huh..lama sangat dah tinggalkan alam banking, nama ceo mbb pun aku tak tau.

tapi aku terkesan ada sedikit lack of happiness dalam tone suara adik aku tu.

rupanya, dia nak sangat interview Tony Fernandes, CEO Air Asia.

aku tanya dia, apsal tak request interview? dia cakap group member dia dah try, tapi tak dapat.

hmm...sebagai seorang kakak, yang suka benda2 mcm ni, yang pernah aktif dalam semua benda bab-bab nak interview dan nak cari celebrity ni (aku pernah buat dulu, masa form 5. masa tu aku ketua pengarang majalah sekolah), aku pun cakap kat adik aku tu:-

"kalau kakak tanyakan, nak?"

"haaa?? betul ke? cemana?"

"nanti kakak msg dia. tapi jangan berharap sangat. takut kecewa lak. dia kan sibuk orangnya."

"haa..okeh..okeh.."

end of conversation.

tetiba dia missed call aku. aku call dia balik.

"apsal?"

"err..org nak tau, cemana kakak nak tanya dia?"

"lerr..facebook kan ada. nanti kakak msg je la dia."

"ooo..kakak kawan dengan dia ekk?"

"kawan dalam facebook la. takde la kenal sangat pun."

"okeh..tenkiu!!"

letak tepon.

agak2 dalam kul 3 lebih tadi, aku dapat sms dari adik aku tu;

'KAKAKKKKKKKKK!!!!!'

hek ennaaaa...budak ni knp plak..? getus hati aku.

aku call dia, 2, 3 kali. tak angkat. uhh..aku dah cuak. ingatkan dia eksiden ke apa jadah ke. aku sms dia..leh reply plak...tgh kat salun katanya, buat rambut. chehh!! bikin geram jek.

pastuh aku call. tanya apsal sms cam gelabah jek.

"kakak tipuuu!!" dia kata.

"aik? apsal lak?"

"tony fernandes call tadi...bla..bla..bla.."

ha ha ha...dan aku tak payah cerita betapa seronoknya aku sampai mengalir air mata.

all the best with the interview nanti ya!!!


****************************************************************

Ini mesej yang aku tulis pada Tony Fernandes melalui facebook.

Dear Mr. Fernandes,

I write to you on behalf of my 18-year-old-ACCA-student-sister.She is an ACCA student in UiTM Shah Alam.

She and her group would like the opportunity to have an interview with you, for the launch of their ACCA related magazine this coming March 31, 2009 as u were once an ACCA's.

According to her, one of her group members has already asked for a session with you, but being turned down (I don't know the exact reason).

I am now seek your kindness, to grant this interview session with her and her group, as she sounded sad on the phone, informing me that they couldn't get you.

I really hope that you can make it, for my sister and for ACCA students who love and adore you. Or at least, do it as a gift of my 30th birthday (Feb 20). :) Please, please and please....i love my sister and she's the brightest one in my family.

If you can make it, please contact her at this number 013-*** ####, Eireen Camelia Rusli (she might get stunned and couldn't talk for a while, if you DO call her, hehehe) to set a date, at your convenient of course; for an interview.

warmest regards and the biggest thank you,
Eranee Rusli
012-245 0446

dan ini reply dari The Man, himself;

Today at 3:21pm
okay sure. calling her now

**************************************************************************

12 comments:

Elsa Soraya Othman said...

waaaaaaaaaah :) sangat baiknye mr tony tuh, patutla rezeki die bertimbun timbun. haha.

& you are being very sweet to eireen :D tambah satu lagik superlatives for akak- SUPERSISTER plak! he he..

eraerzarusli said...

*ElsaSoraya*

thank you lah sesangat. dah tak muat ni kerusi akak nak duduk..dah terlebih kembang..hehehehe

p/s: tony mmg baik..

Eireen Camelia said...

T_T





sedih.....

Zayana Yusof said...

terer kakakk....
sy jek yg trlambat taw cite kasih sayang 2 beradik nii... (-.-")

¿n0die? said...

kakak..terima kasih ye ;)
happy sgt2. xtaw nk ckp camne thnk u neh. terhutang budi sgtttttttttt neh.

THANK YOU!

regards,
nadia rahmat
editor-in-chief
7th chronicles : bumper issue

Anonymous said...

AkAk..terima Kaseh kak..!!!
saya x tahu nk cakap aper..!!
Thank you sgt2..!!!

Nuzul
President APAcS

chokilala said...

baiknya abg tony tu. ceh. tetibe jadik abg ni. kehkeh. betul la, patut la rezeki dia melimpah ruah. dia tak sombong. isk. sangat best la. contact pakai facebook je. bertuah si ketai. hehe :P

eraerzarusli said...

adoyaiiii...

banyak nya komen. tak penah semeriah ini ruangan komen kakak dalam blog neh...

*kak chik*
jangan sedih..kakak tak suka. treat this as ur birthday gift, and do it greatly for MY birthday treat..ok? love you so much!! make the family proud, ok?

*zayana*
uhh..kakak tak tererrrrr!! kakak sekadar mencuba dgn niat yang ikhlas untuk adik tersayang. Demi Allah yang mengabulkannya..Alhamdulillah.

*nodie* (ntah cemana nak buat tanda soal terbalik tu ntah..kakak tak terer)
sama2. just send me a copy of the issue, when it's published. ok?

been an editor too...long time ago!

*Nuzul*
sama2! cukuplah tima kasih je. bukan apa pun.

been in accountancy before too! ha ha..

*chokilala*
muahahahaha..abang tony konon. chehhhh!!
tq aa chokis..akak dah pandai mengejas blog dgn segala mala sekerip nko tuh..muehehehe... nanti akak banjer choki2..


p/s: kasih diterima. errr..bday akak 20/2 nih..hehehehe

Muhamad Akmal said...

kakak!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(sejak bile sy jd adik kamu?)

hahaha.

terima kasih bnyk2. kami sgt menghargainya. kalo ade ape2 yg dpt kami tlg akk pasni, jgn segan silu nak bgtau.

p/s : adik mu sungguh sengal. xtau plak yg ade manusia cam die atas muke bumi.. thnx.

¿n0die? said...

(gile tul mmg adek bradek nie. eireen pon tnye soklan same gak pasal tanda soal terbalik.huhu)

nk buat de xle gune laptop. hanya bule dibuat menggunakan keyboard pc shj. harap maklum. heh ;)

nway, diz is my 1st time to be an editor =( still learning. myb bule berguru dgn anda barangkali? *shing2 ;)

nuzul (d president) n akmal (d vice president) yg mintak tlg sgt2. so, sbgai rakyat yg berhati mulia..sy menjlnkan tanggungjwb dgn baek. (cewah!)

insyallah.. u'll get d magazine. nk 2 pon xpe hehee! btw, y not u come n join us at our APAcS annual grand dinner kt sime darby dis coming 21march.. kteorg akan launch dz mgzne snce da 2thn xkuar, yet kali ni kteorg kuarkan bumper issue. there will b a short slide show (sort of behind d scene) of d mgzne. :)

ok, if u r free.. try n check at youtube. search for a video : apacs a walk to remember night dinner. dats my 1st job dat i did for apacs at our last dinner. n sgt terharu ;( sbb rmai org suke n njoy dat vdeo includig lects, students, n VVIP! huhuhu (teruje seketika)

now, request from nuzul suh bwt vdeo gak. but... xdak idea. heh! cz last time da all out. huhu. agk tensen sket cz evrybody expect more form me..haih. berat2..

huhu.. maaf TER story telling pule.huhu

terima kasih lagi eh... rase terhutang budi sgtttttt ;D

eraerzarusli said...

*muhamad akmal*

huhuhuhuhuhuuhuh...

tima kasih jek? uhh..ejejejeje..cukuplah..takde apa nak mintak pun...ikhlas nih.

dah pg interview 'the man' ke
blom?

nota: jgn buli adik akak aaa...


*nodie*

nyampah ahhh...akak bukan pakai laptop..sok2 ajar ekkk...

1st time being an editor? and nak berguru dgn akak? oh man..access denied! i'm not that good. plus, it was long time ago la dear!

the launch..uhhh mmg teringin nak pg. but everything depends on my hubby and anak2. thanks for the invitation though.

youtube? ok..zaaassssss!!!

errkk...suh bwat video? takleh pk sensorang beb. kena group juga curah idea. try selitkan sikit waktu lect meangajar ke, time exam ke (jgn ko plak gatal pegang video cam, kang exam cemana lak, kan?)..but totally, akak tak tau konsep ur mag and i can't think of anything else..

good luck and all the very best to all of you!!

nota: brp kali nak bgtau, bday akak 20/2 nih..heheheheheh

¿n0die? said...

nota: jgn buli adik akak aaa...

akmal..sape buli sape sbenar nye kn?
de xtaw adek de yg sker buli kite. rosak ginjal2 neh. heh ;)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online