Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Sunday, April 26, 2009

tetiba terlayan bola...

malam tadi, kitorang layan bola.

kelantan vs selangor, final piala FA.

muehehehhe...selangor menang, penalti 4-1.

menjelang pukul 8.30, ziyad dah terlena tidur depan tv. dalia je yang masih hebat melawan mata. sepanjang hari tak tido, tahan betul mata dia.

aku paling tak percaya, papa diorang ni. layan bola gak tuh...ye la, setau aku, dia bukan orang sukan, dan aku assume dia tak minat sangat dengan apa jenis sukan.

but last nite, aku dan hubby terpekik jerit dok layan bola. budak2 pun pening. since yad tido pada awal game, takde la nak bising2 sangat. then dekat kul 10 camtu, yad bangun. makanya, disebabkan semua terjegil biji mata, maka tontonan pun jadi makin rancak dengan segala macam sorak seronok, geram bengang dan lain2.

bila game masuk masa tambahan, aku terpaksa korbankan tontonan sekejap sebab nak tidokan si kecik. dalia kebetulan dah terlena. masa break untuk masa tambahan pertama, papa bw masuk dalia dalam bilik. then, bila nak masuk masa tambahan kedua, aku plak masuk bilik, tidokan dalili. dah mengantuk sangat pun, sekejap aje si kecik tu lena. aku keluar dengan si yad. keluar je papa bgtau, kena buat penalti kick. ngehhh...aku dah berbunga. sure menang ah selangor...

tonton dengan penuh semangat, pd waktu2 puncak. sebab dah takde anak kecik dok merengek serba tak kena sebab mengantuk tapi lawan mata.

dan, kemenangan selangor aku sambut dengan sorak separa kuat dan lonjakan separa tinggi. maklum, tgh sarat, kan. kang terberanak pulak, susah...

tapi aku musykil sikit. bila dah menang, dok julang piala, kenapa lagu Queen yang di kumandangkan? selangor kan ada lagu sendiri, yang KRU cipta tu..

sibuk juga agung2kan yang asing. part ni aku tak suka...cheitss!!

4 comments:

¿n0die? said...

hanya sekadar menonton di wad cardiac bilik 218, sjmc..

tuan punya blog -Era- said...

haik? sape sakit jantung plak?

¿n0die? said...

wa punye father.
tukar pace maker. batery da 12th lebey. da xfunction rupenye. hoho.
saturday 2 operate. mlm tu sy ngan mak sy dmm pnas. ni td bru blk klinik. heh!

Ami said...

Owh, layan bola. Sy watpe ntah dlm bilik. Lama plak rasanya tak tgk tv

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online