Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, April 21, 2009

kisah dulu-dulu

masa sekolah rendah dulu, aku budak yang memang aktif.

dengan pelbagai aktiviti kokurikulum. persatuan bahasa, sukan padang dan balapan.

tapi, bila aku cakap dengan orang (time suai kenal sesama jiran atau sesama kenkawan sebilik masa dok itm dulu) sorang pun tak caya aku ni jenis bersukan. kambing betol laaa...

mementang aku nih berbadan besor..deme leh tak percayer. apa, org badan besor takleh berlari ke? ada medal tau untuk dipertontonkan. gi tgk dlm yearbook sekolah, ada listed tau nama aku.

tapi, bg mereka yang pernah aktif bersukan dulu, they know, just in a glance. and they believe. nak tau aku tipu ke tak, tanya la apa2 berkaitan. as a sprinter, sure tau sprint details, kan...100, 200 or even 400. 1500? tak larattttt...aku jenis cepat pancit...memang tak sesuai untuk last sprinter position dalam relay. haaa? tak paham? kan aku dah kata, aku sportsgirl dulu.

persatuan lak..aku hanya minat bahasa inggeris. lain2, tolak tepi. apatah lagi pasukan beruniform.

tapi masa sekolah menengah, dek kerana nak menambah kredit aku masuk je memana persatuan yang berkaitan. itupun sebab cikgu suh masuk, sebab kurang ahli.

tapi tak kisah sangat, sebab kredit sebagai editor majalah sekolah sudah memadai bagi aku..itu adalah title paling best dan yg paling aku idam2kan sepanjang aku bersekolah.

kiranya, dream come true la tu..aku siap peluk lagi cikgu tu depan kelas junior, sebab terlalu seronok. heh..klaka.

kenangan..byk yang best masa sekolah. rindu sangat masa sekolah.

ponteng lah, kena jerit dgn pengetua lah..lawak..lawak..

tapi aku bukan budak bodoh ya...jgn sesekali label aku setaraf dgn budak2 yang tak hargai masa sekolah dgn jadi bohsia dan merempit tu...

warning!!

3 comments:

¿n0die? said...

kakkkkkkkkkkkk!!!
sy letak akak kt link sy okeh ;)

eraerzarusli said...

oihhhh...best ke nak link akak nih haaa...

kehkehkeh...

¿n0die? said...

oii.. best ke x pedulik ape. membaca kan jambatan ilmu!
hahahahahahahahah

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online