Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, August 4, 2009

lempeng..lempeng dan lempeng...

sudah 3 hari berturut-turut aku masak lempeng.

sementara ada butter sebuku. tepung sebungkus dan susu sekotak.

anak2 aku memang suka lempeng. senang tapi leceh. bahan2 sgt mudah. tapi nak menunggu masaknya tu leceh. api kene kecik, tunggu kena lama. nak buat 10 biji, ambik masa setengah jam lamanya. dan tak dan penuh pinggan, ada je tangan menadah, menunggu. tu yang bikin hangin tuh...heheheh..

today, actually takde plan nak buat lempeng. but disebabkan my hubby tak sihat and dia request lempeng, maka aku buat la jugak. dia makan dengan peanut butter. perghhh...tgk pon sedap.

tapi, aku tak makan lempeng. ntah kenapa.

4 comments:

Farra said...

anak-anak makan lempeng..so eranya makan apa pulak? ni mesti lg hi klass :p

eraerzarusli said...

huih..kita makan nasik laa...

hi klas mendenyer...

eh, awak ni bila nak bersalin ni fara? baby dah engaged kan? ke, dah selamat?

manusia terlantar said...

Camne nak masak kak???

Bagi sket tips..!

eraerzarusli said...

gorb,

cara2 nya ialah:-

sediakan butter (kalau sebuku buttercup tu, guna 1/4),
mix dengan gula castor setengah cawan, masukkan telur sebiji, pukul rata. campur susu segar/ full cream satu cawan, sebatikan. takmo ada ketul2. tambahkan air masak sket2 sampai adunan tu nampak sedikit cair. panaskan kuali (tak kisah la jenis apapun kualinya) api kecik je. masukkan adunan tadi pakai senduk ye..ikut suka la nak tebal mana, nak besar mana. pepandai la agak. jgn ditinggalkan lak..kang hangus. tunggu agak2 2 minit terbalikkan. dan 2 minit lagi utk sebelahnya tu plak. adunan dgn bahan2 yang akak bgtau ni, cukup untuk 2 orang melantak. hahaha..

test la..dah jadi, bgtau akak. jgn lupa amek gambarnya...

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online