Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, February 10, 2009

insiden lucu berkenaan umah aku..

ingat tak pasal cerita kucing terer makan sate aritu?

well, kejadian 'lucu' ini berlaku pd mlm tersebut.

aku pernah cerita yang rumah aku dimasuki hamba allah yang tak reti berbudi (agaknya laaa) dulu.

mlm selasa aritu, lepas balik makan, dalam pada nak masukkan kereta ke porch (umang aih..detailnya..) tetiba papa ternampak sekeping cd-r terhampar di hadapan pintu masuk rumah.

teng teng teng......

apakah kandungannya?

mula2 pa tanya aku, aku punya ke? aku jawab, bukan. aku try pasang pd cd player dlm keta..tak dapat read. pa kata ni mesti data cd.

masuk umah, setelkan anak2 (semua tido dah), pa on laptop, masukkan cd dan...VOILA!!!!!

as what we thought it would be, dalam tu mengandungi fail2 dan gambar2 famili, dari hard disk yang dicuri dulu!!!!

menyirap? memang sangat menyirap. rasa nak jerit kuat2, tanya sape punya angkara. tapi kemudian terpikir balik, malas plak nak jadik tarzan memalam buta.

so, aku suh papa gi repot polis. pa kata ok, nak buat backup dulu.

atas pengaruh menonton terlalu banyak cerita CSI, aku minta pa hati2 kot terganggu kesan2 jap cari kalau ada. hihi..poyo, kan?

sepanjang malam tu, aku rasa geram teramat sangat. dah pukul 3.30 pagi pun susah nak lelap. membayangkan sape punya kerja. macam2 teori dan suspek la kitorang rangka. semua tak berjaya membuat kami tidur lena. makin marah, ada!!

takpe. aku cuma doa, moga2 org yang buat begitu tergagap2 tiap kali jumpa kitorang; tanpa sebab. bukan nak marah ke apa ke..

..nak debik jek.

bengap ayam betul. nak jadi bertanggungjawab la konon, pulangkan sebahagian content dlm hard disk. diulang, SEBAHAGIAN!! nak pulangkan, pulang la semuaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

uhh..tensi!!

3 comments:

Elsa Soraya Othman said...

serius sungguh ngeri sekali kedengarannye. dah setengah tahun pulak tuh baru nak pulangkan balik half of content inside de hard disk. mcmtuh punye org pun ade ke, tsk tsk. nak pulang, pulan ar sume.

tapi kan, musti pencuri berpendidikan nih, bukan geng endon yg bawak parang tuh. he he. nway its good to know dat ur family was safe throughout de silent incident. itu yang lagi penting, rite :)

Ami said...

Hoh? hati2 lah kak. Org mcm ni nampaknya tak reti nak mintak ampun punya type.

eraerzarusli said...

uhhh...anda rupanya yang sedang mengintip blog ku...

-elsasoraya-
sib baik kitorang tak ape2 masa tuh. akak kalau bab famili nih..memang nekad, tak takut.

-ami-
memang tak reti bahasa depa nih..tuhan jek la yang balas.

err..da tgk site Anggerik? amacam?

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online