Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Monday, February 2, 2009

bila kambing mengada-ngada

aritu pegi lepak kat tepi ampangan batu, hulu yam.

baru je lepas hujan. sesambil layan orang mancing, konon2 piknik la sekeluarga. makan kuih dan fishball yang dibeli berdekatan. tak sampai lima minit duduk atas tembok tu, tetiba papa cakap 'eh..kambing..'

uhhh..budak2 dah gelabah. aku sebagai seorang emak dengan penuh berlagaknya cuba mententeramkan anak2. dalam hati, gila babi punya cuak. 'appa daaa..kambing pun takut ke?'

memula sekor, pastuh datang lagi sekor. tgk anak2 aku tgh ngunyah, depa pun konon2 mau join la. kot dapat tumpang sekenen dua fishball anak2 aku tuh. papa yang baru je abih makan keledek goreng, offer la serdak2 tu kat para kambing budiman. pastuh plak, si kambing mula terover react. siap lak nak panjat2 tembok. anak2 aku dah kelamkabut terjun sambil berpaut kat aku. bila para kambing mula ushar anak2 plak..papa hangin.

'syohhh!!..syohhhh...!!' pa halau cara baik. para kambing blah jap, pastuh datang balik makin dekat. muka dalia, ya tuhan..dah nak kering darah agaknya. cuak gila!! bila dah 2, 3 kali halau tak lut, papa pun ambil tindakan drastik lagi macho.

'hep!! pegi..!! ngada2 ya!' papa bersuara tinggi sambil melepaskan satu pukulan hebat kat kambing berkenaan. takde la kuat sangat sampai kambing tu leh pengsan. ngembek pun tak. ala2 penampar jepun je. pastuh si kambing pun blah. takde ushar2 lagi dah. sure terperanjat dengan tamparan papa tadi. keh keh keh.... tapi....bila para kambing sudah makin banyak, pa cakap,


'uhh..jom blah..'

4 comments:

Ami said...

Ada orang tak mandi lah tu. Budak-budak kalau x mandi x berbau mana...yang tua² tu...err, xde papelah.

Eireen Camelia said...

hahaha cilake betul idea Ami ni! (sory tapi cam agak memahami apa yg Ami smpaikan) oh damnnn.. haha

ek ehh tampar kambing ya.. comel betul bunyinya... hakhak

eraerzarusli said...

-Ami-

ko jangan ngada2 ekkk...
eh..apsal aku terasa plak nehhhh!!!

-ECR-

walaupun kakak lahir thn kambing..tetap ngilu dgn kambing..mueheheheh..

abg zairi yang tampar tuh...kat blkg kambing tuh..memang kagumm..

¿n0die? said...

..
apekah? huahuah

dlu fav binatang kambing (buduh pule rase)

skang kude laut huhu. best2, nk try gak tmpar kambing. pe rse ek? hee!

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online