Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Friday, December 25, 2009

how snobbish

weird. people tends to be a snob regardless any situations they are in. worst, they are way too low and inadequate and have no rights at all to become a snob. ha ha ha..like snobbish is a job, one has to apply for it.

why do i bother to talk about this? because i face the snobbishness since so long ago and still am now. guess i'm destined to be surrounded by them. ha ha ha!

one situation:
my hubby drives a Proton Juara







it is a copycat version of Mitsubishi town box








what gets in my nerve is, the look people gave us when they saw us in it. what? we can't drive or be in that car? search online, about its capability. of course the town box is much better but hey, where's the thankful behaviour? how could they, who drives a kancil, rides a motorcycle, or worst ever, using public transportation, being such a jerk on us? at least we have a spacey ride, we won't get soaked in wet when it rains. and better yet, we don't have to wait for hours for public rides. damn these people!!! those two college girls i saw at the bus stop near Giant Hypermarket Section 13 the other day, who made me wanna write this badly, i cursed you!

hahaha..

am i being mean?

5 comments:

MR. said...

Yg pandang semacam tu 2 org budak kolej yg tgh tunggu bas. Kenapa tetiba dikaitkan pulak dengan org yg naik kancil, naik motor, naik public transport?

Kalo tak nak org lain pandang rendah kat kita, jangan pandah rendah kat org lain ...

Dalam hidup ni, bukannya semua bende kita yg bagus. Nanti org cakap kita "macam bagus"!

eraerzarusli said...

la...terasa ke? awak bawak kancil? naik motor? awak ada pandang rendah kat org lain? takde? so..ignore je la..

aku cakap pasal org yg tak sedar diri..yg tak tau kekurangan diri dan pandang rendah pd org lain..aku ckp pasal kete laki aku, yg selalu org buat bhn lawak. kalau ko dlm situasi aku pun, ko marah kan? ehh..dah terbukti ko marah, sebab ko mesti antara mereka yg bwk kancil atau motor, kan? sbb tu ko emo bila aku citer pasal ni, kan? ko terasa aku plak pandang rendah kat ko, kan? and if u r not in any of those types of ppl, why bother commenting? why the emotional struck?

aku tak cakap aku bagus pun..kan?

MR. said...

Aku bawak keta wira. selalu gak kene pandang rendah ngan org lain.

tapi aku ngaku jer la, keta wira tu memang sucks!

tapi tak de la pulak aku cakap keta wira tu copycat mitsubishi evo ke ape. tak pulak aku merendah2kan org bawak kancil, bawak motor & naik public transport.

kalo keta wira sucks, kenapa beli? jawapan aku - tu je la yg aku mampu beli, admit je, kan senang. ape ada hal org buat lawak keta kita. lantak la

The way you wrote is too defensive. People who are too defensive are the people who want to hide their weakness.

kalo keta Juara tu sucks, just admit it!

memang kereta proton semua sucks!

aku yg stranger ni tak de la nak terasa sangat dengan ape yg ko tulis.

tapi bayangkanlah kalo ade sedara-mara ko yg bawak kancil, naik motor, naik publick transport baca, rasa2nya diorang kecik hati tak?

ends up, nanti ada yg kata macam la juara ko tu bagus sangat!

p/s: sorry termasuk blog ko, dah lama tak masuk. tapi aku google pasal Juara termasuk plak blog ko. hahahahahha jgn marah

eranee said...

aku rasa ko tak paham apa yg aku tulis dan terangkan la..

aku tak kata juara aku tu sucks. pun tak kata ianya bagus sangat. juara tu ok. aku suka. laju wooo..senang cilok2..why should i admit the opposites? rupa je la yg agak2 terkotak, kan. sebab dia copycat gila sebijik townbox. aku bg penerangan pasal kereta. bukan burukkan kereta aku tu. fyi, aku ada juga keta lain..lagi satu, adik2 aku pakai kancil, adik2 ipar aku pakai kancil, bapak aku ada arena, dulu laki aku pakai wira..apa ada hal? aku bukan kutuk adik2 aku, ahli kuarga aku atau ipar duai aku. kalau diorang kutuk aku blkg2, bukan aku tau pun..

ko nak ckp pun aku tak kisah..mmg copycat pun.

aku pun tak merendahkan sesapa. bukan aku tak penah naik bas. atau jalan kaki.

defensive? me? arent you too? ;)
this is my blog, and its about my life and what's happening around me, why can't i be?

aku cakap, kalau ko bukan somewhat tergolong dlm mereka yg suka pandang rendah kat org lain, tak payah la emosi dgn blog aku ni. tu je..kan? senyum je dah la, bila baca blog aku nih..

btw, thanks la sbb nak gak baca walau tersesat kat blog aku ni, kan? kot lepas ni nak bc lg, aku takleh halau pun..kan? kot tak nak baca pun, aku bukan bleh halang..kan?

MR. said...

"rupa je la yg agak2 terkotak, kan"

Tu la pasal agaknya org nak tergelak, pandang semacam bila tgk Juara. tapi tak semestinya gelak sekali ngan menyindir ke ape

Aku pun kalo tgk Juara nak tergelak sebabnya:

1) Jarang ada kat jalan
2) bentuk kotak


BIla sekali nampak Juara, tu yg rasa nak tergelak, tersengih ke ape.

Pasal 2 budak kolej tu, maapkan je la. Mungkin pandangan dia sama ngan aku.

Jangankan Juara, volkswagen kodok tu pun kalo aku nampak nak tergelak walaupun aku tau keta tu mahal.

aku tak la emosi. cuma kasik nasihat je. hhehehehe.

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online