Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Sunday, April 13, 2008

today..

papa ajak pegi studio (studio anggerik, of course) nak kemas2 dan vakum sket2. called kak chik (eireen) suh dia ajak mak ayah and adik datang tgk studio lepas zohor nanti. angah plak kat zoo negara, jenjalan bawa family. called just now to ask him to come along and he said, Insya Allah. ok. maybe they will come and have a look at the studio.
menjelang detik itu...

my kids! dah macam kera kena belacan dah. ntah apa2 ntah! tak sabar2 nak berjalan. of course, bukan selalu dapat jalan2 dgn papa & mama. maklum, papa selalu sibuk. pergi kerja pagi, balik malam kul 8. kalau ada orang booking studio, mau sampai kul 12 baru balik. tapi yang tak tahan dengan bebudak ni ialah tahap 'ke excited an' (di larang mengguna perkataan ini dalam sebarang jenis ujian/ peperiksaan!) diorang yang melampau. tak boleh nak duduk dia. ada je yang nak dibuat. on la tv tu, pasang la cerita apa pun. memang tak jalan. punggung panas je, tak boleh letak lama sket. pffuhhhh...penat beb. but what to do, they're my kids. comel2 belaka pulak. bijak pandai lagi. sepatah ditanya, mak aih..jawapan mungkin mencecah 20 patah perkataan. itu termasuk yang ntah apa-apa lagi la, kan. yang tak termasuk dalam soalan. hehehehe. sesambil tulis blog, telinga dok dengar tv (berita terkini) sesambil jugak baca paper. sekadar nak tau perkembangan semasa. dalam kepala nak tulis banyak pasal politik ni, especially bout negeri selangor yang dah bertukar status. ni pon dah terasa hangat di hati, nak marah je nih. simpan dulu, will write more about this home state of mine later. ...
Last Friday...

read my sisters' friends blog (liyana aziz). hmm..hebat juga bahasa adik2 nih. zaman sekarang, english dah jadi macam belacan pada budak2 bandar. hebat. kagum. for sure got grammar error here and there but not too much. kalau tak takkan dapat SPM 11A, kan? looking at their pictures, reading their blogs, i feel happy for them. why? coz it seems like they have nothing to be worried about in their life. well, hasn't started yet. and from my observation (thru reading their blogs, of course), they are good kids. but, something disturbing occurs while browsing my facebook account. read one of my sisters' friends profile and she seems drifting away from our eastern way of life. what concerns me, she looks happy, well too happy bout her life now. eventhough she's not my sister, no relationship whatsoever with me, but i do worried about her. hopefully none of my sis's friends here yang turns to be like that. and i'm convinced that eireen wont be like that. Insya Allah.


Liyana Aziz and My sis, Eireen @ firefly park, Bukit Belimbing, Kuala Selangor




2 comments:

Eireen Camelia Rusli said...

try view another friend of mine, syukri shairi's blog. sme org admirer tulisan die. and and he's a photographer also. mmg talented. and he is our neighbour hahaha. duk umah no 1 jln raja mahmud. hehehehe

nurul liyana said...

woa! haha. mane ade terer! btol ckp eireen. cube tengok syukri shairi's blog. mmg gempak!

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online