Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Wednesday, June 25, 2008

ego..part 3..

situation now: anak dah selamat tido semua...jap lagi satu hal nak mengangkat sorang2 masuk bilik..still chatting with my sis, erin.

fuhhh...!! lega sket. apa? ingat senang ke jadi surirumah nih? nama je surirumah tau, bukan boleh jadi permaisuri dalam rumah . suri anak tom cruise tu bleh aa kot..hehehheh. penat jadi surirumah nih. now aku paham la kenapa mami (mak mentua) selalu jugak la buat muka bila aku nak drop kejap anak2 aku tu. PENAT! dah la lasak budak2 ni. lagipun dia bukannya muda sangat lagi. aku yang muda ni pun terasa penatnya (yer aa, aku ngadap 3 sekaligus, 24/7!!) apatah lagi dia, kan? aku memula dloo terasa ati gak. tapi skarang dah paham. tu ego la namanya tu. ego seorang ibu. tapi!!! ada satu part yg aku masih terasa sket aa dgn mami nih. it occured masa abah mami dtg umah mak, coz mak ayah nak gi umrah the next day. my kids were making scenes and dalia menunjuk laku (ayat ayah). aku marah dalia depan mami dan mak and she cried. mami cakap "dah tu, jgn nangis. nanti wan marah mama. nanti mama datang rumah wan, wan tak bagi mama makan, tak bagi mama minum kopi.." (mementang aku hantu kopi) my mum was like..errhh?? and we looked at each other. huh..malas nak layan! sampai skang aku kalau gi umah mami, tak nak makan atau minum kopi! protes la konon, sensitip, terasa hati..aaa, ego la tuhh!!! hiks..tapi aku ok dgn mami. part makan ngan minum je aku mengikut rasa. biar..biar si luncai terjun dgn labu2 nyaaaaa!

kak chik (erin) lawak rupanya..tahap cipan atas keldai..paham? aku rasa gen ayah sangkut jugak la kat dia. kat aku pon ada apaaa...

Eireen Rusli: hak3
Eireen Rusli: lucu... lucu...
Era Rusli: lucu?
Era Rusli: adekah ko pon terthn2 ketawa?
Eireen Rusli: kejap.. pikir
Eireen Rusli: rasenye.. tidak la
Era Rusli: bangang!!!
Era Rusli: ko nih kan..
Eireen Rusli: amboi
Eireen Rusli: suka nya!
Eireen Rusli: hish
Era Rusli: tah sesapa punya kes la ko angkut jd kerekter nih
Eireen Rusli: tengok kengkawan laa
Era Rusli: gen ayah kot
Eireen Rusli: eqa la, syuk la..
Era Rusli: ayah pon lawak pe..
Era Rusli: kalau dia ok laa..
Eireen Rusli: mak... tak kelaka ke?
Eireen Rusli: angah, lawak sangap laa
Eireen Rusli: lawak keji sket
Eireen Rusli: nina... ntoh le
Era Rusli: akekekkekeekke
Era Rusli: kakak?
Era Rusli: *aaa..tuh nampak ko tgh antuk kepala*
Eireen Rusli: (mula rasa hairan sambil garu pale)
Era Rusli: mak mane de klaka..
Era Rusli: kalau dia buat lawak, kita ketawa sebab dia ketawa dloo seblom lawak dia abih
Eireen Rusli: haih.,
Eireen Rusli: sebenarnya..
Eireen Rusli: begini,
Eireen Rusli: kita ketawa, sebab kelakar tengok mak ketawa dengan lawak dia yang kelakar bagi dia.
Era Rusli: hohohohohoohhhh
Era Rusli: tak sama ke statement tuh
Eireen Rusli: ha'ah ekkkkkkkkkk
Eireen Rusli: sama la pulak
Eireen Rusli: malu pulaks.
Era Rusli: chik..nak kene luku?
Era Rusli: hehehehehe
Era Rusli: adoih..sakit dada..


tu la kami. siapa sangka leh sembang cenggitu? aku pon tak sangka!!! cemana agaknya kalau ayah reti plak ber YM nih, kan? teringat masa dia memula nak celik IT. dgn cermin mata dia, dok depan pc, taip satu, satu. keh keh keh. sib baik bapak aku, kalau org lain, aku tinggalkan dah..maleh nak ajar. tapi tak lama pon..kejap jek..dia dah rasa bosan. mungkin bukan zaman dia kot. but nowadays i've been told by angah, ayah dah layan laptop..hebatttt! go ayah!!!
bila baca blog kakchik, aku tgk gaya bahasa dia bleh thn gak la. english..waaayyyy better than mine when i was her age. kenkawan dia pon hebat gak. grammar error? biasa aaa...lom masak lagi..baru nak ranum dgn bahasa. part yang dia tulis pasal ayah tuh..mengimbas kenangan lalu. ha ha ha..apa yang ayah cakap pasal sahabat tu betul. ko ingat kak lynn chik?
dia la satu2 nya kawan aku yang ayah paling tak suka. my dad, i think..got sixth sense. dia kalau tak suka, tak suka sungguh. abih la aku ni di makinya, sebab kawan dgn lynn tuh. but bila lynn dtg umah, dia kontrol la. still leh senyum dan sambut salam lynn. masa tuh wonder juga, apsal dia tak suka sangat dgn lynn, walhal lynn tuh la kawan baek aku masa tuh. then, bila masa itu tibaaa...aku paham kenapa. tak yah la cerita..biarlah rahsia...kenkawan lelaki aku pon sama gak..kalau ayah tak suka, dia sound aku gila2! but NOT in front of the person himself. berbahasa bapak aku nih. dia takkan memarah org tak tentu pasal.

masa aku kecik dulu (takde la kecik mana, aku dr dulu mmg bdn besar) anak razak ikan buat hal, kerek dgn aku (tah apa dia buat tah, aku tak ingat) pastuh aku maki dia kot, dia nangis (bodo nye jantan, takde telur..). poyo kan? dah la jantan, tua dari aku lak tuh, siap leh nangis dan ngadu kat bapak dia. bapak dia pon dgn bodo dan blagaknya dtg umah aku marah2. ayah pon apalagaiiiii....tepuk tampar (bukan dgn cara yang mesra) aku la depan2 diorang anak beranak. dah jadi cam drama swasta dah (bapak aku keje swasta..). cipan hanjing tol!! pastuh dgn bodonya, terus diorang rasa puas hati. sesambil berambus dari rumah aku, si setan tuh bleh plak ejek2 aku lagi. sib baik bapak aku lom masuk umah..kot tak, melayang selipar berserta ludahan aku kat kepala dia. budusss!! aku sampai skaang ingat scene tuh. tapi tak ambik ati sket pon, sebab jantan setan tuh dah berjaya menggolongkan dirinya dalam org2 tak berguna malaysia. big loser!! dah lah bodoh, suka blagak, sapa nak kawan dgn dia? sib baik ada org 'buta' nak kawen dgn dia. har har har..kasar siot bahasa aku ini malam...dah..cukup ahh..penat..


*********************************************************

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online