Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Wednesday, April 20, 2011

Custard Tea 'cup' cake.


original recipe yields 6 large cupcakes. 1 8" square pan cake.


inside view. yummeh!!


Akhirnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Berjaya jugak aku buat kek sedap & simple nih!

Eh? simple? mmg simple, tp sebab tak baca dan ikut arahan tuan punya badan betul2, 2 kali aku buat, fail!

Aku suka jengah blog masakan Kak Ida dan Mat Gebu. Jalan2 cari idea mender nak masak dan godek2 untuk hilangkan boring dan tension. One day, jalan2 blog Kak Ida, dia br update pasal custard tea cake ni. then, next few days pg blog MG, dia pun buat CTC ni. Baca komen plak, semuanya hebat2 belaka. Mana bleh jadi kalau aku tak cuba sendiri, kan?

Dok boring2, godek2 dapur. Sambil tercangak-cangak menjengah almari, tengok dan cari semua bahan ada ke tidak. Maka, terjadilah jugak akhirnya kek err..cupcake yg diidamkan. Hehehehehe..

Terima kasih Puan!

p/s: rumah Kak Ida sangat cantik! Tengok gambar pun jeles! Dapur sangat besar dan luas.. huhuhu..

2 comments:

peGuaM_BiSaYa said...

WAAAAAAAAAAAAAA..... tedapnyerrr... rasa nk makan pulak..waaaaaaa :) hai kak, terima kasih tau atas teguran..lain kali sy akn lbh hati2 :)

eraerzarusli said...

aa? tedap ke? kehkehkeh..

ok dear. akak pun bkn pandai sgt. mana yg akak tau, akak share ler.. :P

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online