Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, November 2, 2010

sgt sibuk minggu lepas...akan sibuk hujung minggu ini dan hujung minggu depan..

hujung minggu ni, walau deepavali jatuh pada hari jumaat, tak dapat ke mana-mana.

sebab,

1. sepupu aku nak kawen (belah mak and we are close) sabtu ni. errr.. dah kawen, kira ni majlis bertandang. me and my hubby in charge on PA system.

2. Dalia nak konvo, the next day. 7.30 am plak tuh!! mak aih...

so, maybe, on deepavali tu, pg jalan2 ambik angin jek. that too, depends on financial status. hahaha.. apa, ingat jalan2 jek pun, tak payah pakai duit ke? minyak je dah rm50. tol lagi. anak2 nak makan minum lagi. haaaa... kos sara hidup tinggi weh.

malam sabtu tu, kemungkinan besar pg umah mak yong (mak kpd sepupu aku yg kawen tu..merangkap kakak sulung mak aku..paham? hehehehe).

Ahad lepas, umang aihh... sangat hectic. tp best. dalia ada hari sukan. eventhough cuma sukaneka. maklum, budak tadika, kan. but hey, it was fun! seronok tgk dalia ber aktiviti. aku pg dgn yad jek. papa dah volunteer nak jaga darling dgn a-een di rumah. mujur juga a-een dah boleh minum susu botol. kul 10.30 papa call. lapar katanya. nak pg kedai beli, leceh plak sbb ada anak2 kecik. haaa... aku suh tgk dalia, aku dok umah, dia tak mau.. hehehehehe... balik dekat kul 12 tgh hari. si a-een, nampak jek mama, mula la merengek. nak nyusu. hahahaha.. bagi la dulu. dah puas, baru urus benda2 lain. aku dah ada, baru papa pg kedai, makan. ptg tu, dalia demam. pg klinik. ada lelah pulak anak mama ni. mujur isnin cuti. but today pun dia MC! now adik2 dah ikut plak, memasing mula selsema + batuk. kena pg klinik lagi la jawabnya ni!

sabtu depan, aku ada reunion. kali kedua, anjuran aku. this time, aku dapat banyak bantuan dan kerjasama dari kawan2. compared to the 1st one. Alhamdulillah. cumanya, aku masih terkilan dengan perangai last minute dan takmo respon dari kawan2 aku ni. ye lah, aku tau korang keje. respon je pun dah memadai. nanti kalau aku tak list kan nama, korang bising. bila aku tak update, korang byk bunyi. nak join, ckp nak join, beb. bak kata orang dulu2,

kalau padi katakan padi,
tidak hamba tertampi-tampi
kalau sudi katakan sudi,
tidak hamba ternanti-nanti
penat woi, menanti2 jawapan. dateline nak kena kejar. tempat nak kena book. nak booking kena bayar deposit. nak bayar deposit kena tgk majoriti confirmation. hah! tak tension ke? mujur aku suka bab2 dealing and organizing ni tau. kot tak, mampus aku tak nak layan semua nih.

apa yang penting? KERJASAMA!

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online