Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Wednesday, October 13, 2010

anak ini sudah membesar dengan semakin pintar... dan makin nakal! :)




dia memang buah hati semua orang. mama, papa, kakak, abang.
dah makin bijak dalam banyak perkara. untung dia sebab ada banyak 'teacher'. dia memerhati dan mengamati apa ahli keluarga dia buat dan dia mudah tangkap, cepat belajar. anak-anak sekarang, kan.. dah pandai buang sampah dlm plastik sampah, dah pandai merajuk, dah pandai mengajuk bunyi kereta lumba (sambil duduk atas vacuum cleaner), dah pandai ambik hanger nak pukul kakak2 dan abang dia (bad influence..very bad!) dan dah pandai mengamuk-ngamuk gegar gril pintu bila papa nak pegi keje! nak ikut la tu. tapi kejap je. cuma jgn sampai dia menangis. sebab susah nak berhenti. sama macam kakak darling dia.

dia suka tengok pororo, special agent oso dan wordworld. sangat takut tengok cerita pocoyo! dia bleh kejung menangis meraung tp tak bergerak. takut sangat la tu, kan? sangat comel bila senyum. sangat geram bila mengada-ngada nak nenen. hahahahaha! pandai mintak pujuk. pandai bodek. pandai bergayut kat kaki papa, bila papa dah bersiap-siap. naik tangga? heh.. pantang lampu tangga terbukak. tak takut pun dia sorang2 kat atas tu. dengan syarat pintu bilik mesti tutup. kot tak, abih tah apa-apa dibongkarnya. pandai buat bunyi mercun 'pow!' bila dengar bunyi. bila naik kete, lalu kat line kuning (yg suh slow kan pemanduan tu) mesti dia buat bunyi 'aaaaa', just nak dengar gegar2 suara dia bila kereta gegar2 lalu kat laluan tu. bijak tak? dia baru setahun 4 bulan, tau!

dia pandai joget, ye. (err..semua baby pun pandai, kan?)
on cd KRU, dia joget otomatik. hahahahaha! mak dia racun anak suh minat KRU. kehkehkeh!

bercakap, belum lagi. setakat 'mama' 'papa' 'nak' 'nah' je. favourite word dia, 'dadi'. hahahaha.. dah pandai kiss, tp suka kiss mama je. pandai lambai tangan, pandai angkat tangan, pandai buat signal 'habis' dan pandai geleng kepala bila papa suh kiss! hahahahahaha! sangat sayang dengan dia.

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online