Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Wednesday, June 23, 2010

apabila para buah hati sekalian di landa demam.. dan seorang adik akan berlepas ke Jepun..

yerp.

anak-anak aku demam. semuanya! masuk hari ni dah 2 hari utk zahin (1 thn), 4 hari untuk dalia dan darling. ziyad mula lebih awal, genap seminggu sudah. tapi hari ni nampaknya dia dah mula kebah. cuma batuk dan selsema dia belum hilang.

kesian sangat, pada a-een. sedih tengok mata anak2 yang berat menahan panas badan mereka. saat aku menaip post ini, si ziyad sedang menyelongkar chest drawer simpanan pelbagai junk items aku (lilin bday, tumbler, beg cooling free gift dr cold storage etc) sambil menyanyi lagu 'selamat hari jadi' pelbagai versi dan bahasa. lantak dia! hujan sedang lebat di luar. mungkin sebab nyanyian ziyad.. ha ha ha.. darling sedang terlena sambil meniarap; dengan kertas terdampar dan pen masih di tangannya. dia punya merengek sedari bukak mata pagi tadi, buat aku sangat tensi lalu melayangkan sedas dua libasan hanger di kaki. aksi jeritan dan melawan kata dari dia, menghilangkan kesabaran aku yang di pupuk, dibaja dengan penuh tawadduk sejak seminggu lalu. ~sigh~

dalia sudah 2 hari tidak ke sekolah. isnin lepas, walau demam, dia tetap ke sekolah. namun bila suhunya makin meninggi, aku tegah. tak mahu apa2 terjadi di sekolah dan aku tak sempat sampai on time. mintak simpang! a-een, si kecil buah hati ni, apa lah yang dapat aku katakan. dia belum pandai mengadu. hanya menangis yang dia tahu. sedih.. sedih sangat, aku rasa.

-pause, darling tiba2 terjaga dan mengamuk-ngamuk.-

ok. sudah selesai. ziyad pun sudah lena. a-een pulak terjaga, dek amukan darling tadi. dan satu yang aku perasan, a-een kerap menyusu, time demam ni. dehydrated agaknya. pray for my strength, please. for sometimes i'm out of breath..and patience.

now...ayuh, kita ke jepun.

one of my blogger dearest, is leaving for japan.

for which, i envy the most. she's pretty, she's bright, she got all opportunity taken and handled right. go on dear soraya. fly away. somehow, somewhat, there's a slight mysterious miracle lingers in me, about you. i pray for your well being, and safety. be good, for i feel like you are a sister to me. come back with a wide smile of pride on your face. on your parents' face.

kiwotsukete & kouun, elsa soraya.

4 comments:

You Promise Me Ai said...

akak :) terima kasih banyak banyak lah atas doa akak kat sue selama ni, insya Allah i ll do my best kat bumi orang nanti.. phuuu, mcm tak percaya, mcm mimpi but this is the reality.. hope to see u again later!

kiubais said...
This comment has been removed by the author.
kiubais said...
This comment has been removed by the author.
kiubais said...
This comment has been removed by the author.
There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online