Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, May 13, 2008

Happy Mother's Day

Mother's day. what did i do on that day? did i wish my mum? my mum in law? NOPE. why? I do not know.

***************************************************************************************


well, i did send a msg to kak chik, to ask her to wish my mum. and i called mum yesterday, wished her myself. sembang about few things kejap and hung up. thought nak pinjam duit, tak terkeluar kata2. mak mentioned about kenduri kawen adik dan ayu (my cousins), mak kata pak lang nak pakai P.A zairi. ok, dah bgtau zairi. then sebut plak pasal kenduri Johan, anak Busu Milah. mak kata mak tak dapat pergi but wakilkan aku dan angah.

"apsal mak tak pegi?

"mak kan nak pegi umrah.."

"umrah? bila? kakak tak tau pun?"

"eh? mak tak cakap ke? mak ingat dah bgtau semua. mak tgk semua mcm dah tau jek.."

"mak ni, kakak kan anak yang sulung..."

kata2 aku terhenti di situ. kecik hati aku hanya tuhan yang tahu. mak cuma ketawa pahit di hujung talian. mungkin terasa kot.


entahlah. mak memang mcm tu dgn aku dari dulu. ayah pun sama. kenapa? aku pun tak tau. mungkin sebab aku ni byk buat hal dulu kot. sudahnya, aku dok terasa hati dari hari ke hari dgn mak bapak sendiri. mungkin dulu mak ayah byk terasa hati dgn aku kot, jadi Tuhan balas pulak kat aku. betullah, Tuhan bayar cash sekarang. sedih rasa hati. tapi tak terucap dgn kata-kata. beratnya segala perasaan dalam hati buat aku selalu rasa tak selesa. i'm not feeling well lately, mungkin related to what i feel inside. God, give me strength. byk lagi yg perlu dilakukan. byk lagi yang mesti aku katakan.


ayah, kakak sayang ayah. tp kadang2 kakak terasa ayah tak sayang kakak. kalau kakak datang, ayah mcm tak suka. mak kata ayah memang mcm tu. ya, kakak tau. tp perasaan sedih tak boleh kakak sorok dan simpan lama2. byk pertanyaan terbuku dalam kepala. ayah, kenapa?

mak, kakak sayang mak jugak. bila dah kawen, br banyak benda kita boleh sembangkan bersama. kakak wonder, knp dr dulu kita tak mcm tu? kalau dr dulu kita leh sembang2 selalu, gurau senda, dsb mesti seronok, kan? mak tgk nona ahad lepas? yang istimewa hari ibu? mak anggap kakak anak yang mcm mana ek? kakak byk kecewakan mak dan ayah ye? apa yang kakak boleh buat lagi mak>? kakak nak juga rasa mcm mana mak ayah sayang angah, nina, kak chik dan adik. masalahnya, kakak tak nampak. yang kakak nampak cuma kemesraan mak dan ayah dgn adik2. kakak mcm dah terkeluar dari senarai 'anak2 mak & ayah'. kakak sedih mak.

ampunkan kakak, mak. ampunkan kakak, ayah.




No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online