Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Saturday, February 20, 2010

hari ini genap 31

ehh? 31? rasa macam baru semalam ambik result SPM. macam baru semalam juga merajuk sambutan harijadi tak memberangsangkan. hahaha..mcam budak2 sekolah rendah.

tak apa. tahun ini juga tak ada sambutan gilang gemilang. dah berusia. sepatutnya dah cukup matang (walau kadang2 cuba untuk kelihatan keanak-anakan).

semalam ke Genting. papa dan yad teringin nak naik cable car. layan jek. request dari mama agar papa off for the sake of me dah makbul, makanya kita setuju ke sana. heheheh. sepanjang beratur untuk naik gondola, setiap mata para pelancong China (adalah lebih 20 orang) memaku ke arah kami. lebih pada darling sebenarnya. mungkin sebab si darling ni sangat comel dan mata ala-ala sepet cina gitu. dan yang paling tak tahan, depa tgk darling, tgk aku. tgk darling, pastuh tgk aku. pasaipa cheq??? tak sama ka? hehehehe.. then sempat pulak diorang membanding-banding anak2 aku ni. jgn tak percaya, they were speaking in mandarin and i can understand them! cuma nak bercakap aku lom ada konfiden lagi. dan akhirnya, mungkin diorang dah tak tahan curiosity, one of them finally asked me. '1,2,3,4?' and i answered, 'yes, 4!'.

itu juga yang berlaku sewaktu beratur untuk naik gondola utk pulang. kali ini barisannya lebih panjang. lenguh pinggang aku menggendong si kecik. siap marah mamat cina lagi, yg dok main2 botol air then terlepas kena kepala darling. cilakak! sib baik aku marah kontrol2. sib baik bila aku suh mintak maap dia ikut. kot tak, lebam bijik mata! hahahahahha..

errr...aku tak nampak macam orang yang dah ada anak 4 ke?

p/s: masa dlm gondola nak turun ke base Genting Skyway, sinaran matahari jam 7ptg memancar kuat ke muka kami. maklum, facing the scenic view. and that's when my hubby gave me a beautiful 'gift'. he held my face in his hand and said 'mama ni cantik rupanya.' and by typing this, i got tears in my eyes. thank you, pa!

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online