Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Monday, October 13, 2008

AidilFitri 2008


Aidilfitri 2008.


glitter textglitter textglitter textglitter textglitter text glitter textglitter textglitter textglitter textglitter textglitter textglitter textglitter textglitter textglitter text myspace

Tak ada apa yang luarbiasa kali ini. Macam tahun2 sudah juga, cuma di rumah. Lepas solat aidilfitri, bersalaman dan bermaafan suami isteri (anak2 tak kira, tak baligh lagi..hehehe), dah tu, makan sikit buat alas perut. Konon2 nak pergi rumah mak terus di shah alam, but then papa balik solat lambat, dekat kul 10.30 pg. Sampai je umah mak, depa semua dah pun berangkat ke Pulau Indah (kg ayah). Angah takde tahun ni coz beraya di Kelantan, turn Zue plak. Keboringan, kami pun gerak la ke sana. sepatutnya tahun ni, turn papa tp famili dia balik beraya ke Sabah plak. sedih la papa. tp nak buat cemana, keluarga mami dan abah masih ada di sana. takpe, thn depan pa ambik turn mama..hehehe..

Lepas dari Pulau Indah, balik umah jap. Zohor, lepak2 sket, kekemas pinggan mangkuk sket terus shoot ke Kg. Balun, Slim River (kg. mak) plak. Lepak2 umah Pak long, (mak yatim piatu, umah atuk pun dah roboh, tumpang la umah famili pak long; abg ipar mak merangkap laki kakak mak yang sulung). Dah bantai lemang dan rendang, diorang ajak lak gi umah opah ucu di Pekan Slim. pas tu konon2 mak kata nak gi Sg. Bil, so kitorang yang tak bawak bekal baju ni, bawa diri la, balik ke klang. hehehe..dlm perjalanan balik, call la kak chik, tanya jd ke pg sg. bil? heh, tak jadi..ayah tak nak. keh keh keh..agak dah...

The next day, tak tau apa nak buat. mak ayah dah gi 'beraya' kat PD. Papa kata jom join mak gi PD. Kitorang siap² apa yang patut, terus gi KL Sentral dulu.

Dalia nak naik train. Papa lak teringin nak try KLIA Transit tu. then kitorang discuss ala kadar (sebab bebudak suka tgk kapal terbang juga) then we agreed to travel to KLIA by transit. Sib baik depa buat promotion 'Kids Travel Free during Hari Raya'. Takde la banyak duit nak pakai (itupun RM140 jugak, beb). Ziyad kenmain lagi seronoknya, nak naik train.

bila train sampai je, dia meraung. tak nak naik, takut. ek ennennnn!! tension lak aku. puas juga la nak memujuk dia. bila train dah gerak je, baru nampak muka dia berubah jadik ok. tetiba dia cakap "Yad tak nangis!!"

adoih laa..gelak besar kitorang. geram pun ada, kelakar pun ada.



Abih kan masa lebih kurang sejam kat KLIA, tgk plane, memain kat KFC Playland KLIA kitorang pun berangkat ke KL Sentral balik. Terus papa cakap, 'jom, kita ke PD!' papa was driving fast, but carefully. we decided to stay in Seri Malaysia. arrived around 11.30pm, checked in, tido. the next morning, ayah called. tanya kul brp sampai, stay kat mana etc. then aku ckp nak gi singgah Selesa, jumpa ayah mak. lepas bekfest (yg ala kadar di Seri Malaysia) kitorang gi jenguk ayah dan mak (adik2 sekali laaa). Sembang lebih kurang, (mak kata nak buat bbq ptg tu, aku lak kata, nak gi Melaka lps ni, jenjalan) kitorang pun mulakan perjalanan tgh hari itu, dgn mencari tpt makan. hehehe..lapar juga, kan..tapi, disebabkan nak kejar masa dan makan bekfest agak lambat (serta banyak), we decided to move on. sampai kat melaka, around 5 pm with beautiful scenery along the journey. Melaka is beautiful. We'll talk about it, in my next post..

to be continued..

2 comments:

manusia terlantar said...

Abang jambang tu kiut la.. hehehe

eraerzarusli said...

kiut? wekekekekek...ko nih, ada makna nih...nak duit raya ekkk..? tak bleh..dah tua! keh keh keh...

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online