Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Wednesday, September 18, 2013

Skincerity; Penyelesaian ajaib untuk kulit bermasa...

Pada awal kemunculannya, aku pun tertanya-tanya juga, apa benda alah ni yang kedengarannya sangat ajaib malah mudah pula aplikasinya. Akak angkat aku pun dok sibuk2 juga kata benda alah ni 'miracle solution'. Dia dah guna dan kesan ajaibnya terlihat hanya dalam LIMA hari. Ini tak boleh jadi. Dia dah lah cantik, ada benda ni, makin cantik lah dia. Jeles aku datang. Justeru aku pun rujuk En. Google. Perghh!!! Memang berderet la maklumat keluar dan tak ada satu pun yang negatif. Aku 'tanya' terus kat website mereka; Skincerity MalaysiaJawapan yg aku dpt  sangat cepat dan mempersonakan. 

Ini botolnya. 30ml. Macam botol perfume yg tanpa alkohol tu. Boleh sumbat dalam handbag. tinggi taoak tangan je. Miraculously, tahan sebulan beb.




 Dah beranak? Lima orang? 7 orang?? Kekulit oren ni memang biasa la beb. Fobia tgk cermin, kan? Ini yang buat aku tambah terpesona. 


Ini akak aku. Tengok open pores dia. Arrrggghhhh!!! Makin cantik, kan???? 



Ini testimoni dengan izin akak aku. JANGAN songlap!!



Hebat kan? 

Produk: Skincerity
Keluaran: Nucerity 
Harga aku jual: RM**0,(sila email aku atau tinggalkan email anda di shoutbox utk mengetahuinya ya. tq) kos pos percuma ke serata Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Setiap belian, RM10 akan aku sumbangkan pada Pertubuhan Membela Miskin Tegar Malaysia. (Yang jual harga murah, adalah stokis. Aku bukan. Aku baru nak berjinak-jinak.Yang jual murah gila tak masuk akal? Dah terminated. Berdosa potong rezeki orang.)
Kandungan: Roll On Bottle, 30ml.
Cara pakai: 
- (untuk muka) Gunakan sebagai masker sebelum tidur. Cuci muka dulu ya. Roll seluruh muka, dan tidur. Bangun esoknya (in sha Allah) sila bersihkan dengan air suam. Kot la mcm ni pun malas, tak payah bising2 lagi lah kalau muka tu kusam dan sembab. Omputih kata: you desereve it!

(untuk bahagian lain kulit) Roll saja di tempat yang bermasalah ituuuuu!!!!

Siapa boleh gunakan: Semua jantina termasuk bayi! 
Bahan/ kandungan utama: GRAPESEED OIL (google lah kegunaan dan khasiatnya!)


Nota: Sila maklum, produk ni berpusat di USA, dan hub terdekat ialah di seberang tambak. Akan dilancarkan pada Disember 2013 nanti. 

Pada anda yang berminat nak dapatkan produk 'ajaib' ini, sila tinggalkan email di shoutbox ya! Anda akan dihubungi secepat mungkin. Terima kasih.

Thursday, September 12, 2013

When a friend lost his dear sister; the only sister.

Please read http://www.nst.com.my/latest/bride-to-be-killed-in-crash-1.339024

The victim was a dear sister to my ex-classmate in SM Projek. I didn't know about it until a week later. I noticed something when he (my friend) updated his FB status in a weird-not-very-him way.

I wondered:-
'Why does he wants to perform Umrah for Nadia?'
'Why is he at the police station with two witnesses?'
'What witness?'

Then I started to stalk his FB. Then I got strucked. I befriended his wife too on FB but since she wasn't listed as close friends, and she was the one who updated her status about the lost, I didn't get the news fresh on the day it happened (having too much friends on fb sometimes causes me something bad too, eh?), even though my friend was tagged on his wife's status. I called him immediately. He was at the Police Station. He sounded so calm (as I know him very talkative and funny and cheeky). I can't help but cried. He said, 'Eh..dah lah tu, jangan menangis. Dah seminggu dah pun. Semua dah selesai.' I wanted to ask for more info but I couldn't speak properly. He wanted to call me back after he is settled with the Police but I declined. I can't bear it. I can't bear that he was so calm. It tore my heart apart. His only sister has passed on and he was so calm accepting it. Redha. Allahuakbar. I wish I will be as strong too.

Is dan Hanis,

Aku doakan semoga arwah tenang di sana. Dia baik. Walau aku tak pernah bertegur sapa dengan dia, gambar2 dia yang ceria tu sudah cukup menilai dan menceritakannya. Sampaikan salam aku pada kedua orang tua kau. Aku tak dapat bayangkan bagaimana penerimaan mereka. Pun begitu, dari reaksi kau, aku tahu, mereka lebih redha. Tenangnya kau, adalah refleks dari ketenangan orang tua kau.

Al-Fatihah.

Note: There's a page on Facebook called 'Jom Solat'. Created by arwah with a beautiful intention. Please 'like' and 'share'.

Pilu..Sayu

Kebelakangan ini semakin kerap nampaknya kedengaran berita yang kurang menyenangkan hati dan jiwa. Kes dera kanak-kanak acapkali menerjah muka depan akhbar dan tajuk utama berita dalam negara.

Apa sudah jadi dengan mereka yang mengaku manusia ini di Malaysia? Mana pertimbangan diri? Mana akal waras? Mana pegangan agama? 

Google sahaja 'kanak-kanak didera pengasuh' tak sampai 20 saat berderet berita dan ceritanya. Tu belum masuk yang di muat naik dalam youtube kes deraan melibatkan pengasuh dari seberang. Anak-anak yang patah kaki, tangan, malah ada yang meninggal dunia kesan dari kecederaan atau pendarahan otak akibat deraan pula, entah berapa ramai agaknya. Runtun hati aku yang beranak lima ni melihatnya. Setiap kali terbaca, pasti meluncur laju dari mulut aku ni keluhan istighfar dan 'ya Allah anak aku..' Sebab aku merasakan seolah anak yang kena dera itu anak aku. Tak dapat aku bayangkan kalau berlaku pada anak-anak aku. Memang salah langkah la pengasuh tu (kalau anak aku yang kena la..)

Terkini yang aku baca, kes di PJ, anak didera pengasuh yang duduk selang tiga pintu. Macam !@#$. Ketiak dan punggung anak tu dicubit dengan kuku sampai luka-luka. Pipi ada kesan rotan, bengkak. Tolonglah bawak si pendera tu jumpa aku, aku nak lempang dia berkali-kali. Pedulik lah dia ada sakit jantung ke tak. Sakit hati aku membacanya. 

Bodoh agaknya mereka yang suka mendera kanak-kanak ni lah. Haiwan jelmaan. Sakit mental. Tak layak digelar manusia. 
There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online