Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, July 17, 2012

Peluang bertemu dan mengutip ilmu dengan YABhg Tun. Dr Siti Hasmah Mohd Ali


Dah pernah bersua muka bertentang mata bergelak ketawa dan mendengar bicara hati ke hati dengan wanita lemah lembut bernama Tun Hasmah? Tun Hasmah lah..isteri Tun Dr M. Tak kenal memang nak kena ketuk la..kan? ;)

Jom laa... peluang tak selalu datang ni tau...

Hanya RM20 je yuran penyertaan. Kutip ilmu di bulan Ramadhan, bestnya lah. Tidak terhad untuk wanita yang sudah berkahwin dan mempunyai anak je tau.. Single ladies juga di alu2kan. Ilmu kekeluargaan tak terhad untuk mereka yang dah berkeluarga saja. Ilmu ni persediaan masa depan. Bekal akal menambah pengetahuan.

Kalau berminat, sila hubungi saya di eraneerusli@gmail.com ya...

p/s: bayar rm20, dapat goodies harga lebih rm100, boleh jumpa Tun Hasmah pulak lagi.. silap2 Tun M juga menjengah sama..huiiiii...seronoknyaaaaaaaaaa!!

Ramadhan dan ladang pahala


Dari: Pn. Fauziah Khalid (0126958423)

Salam sahabat fillah…..just a small note to share and hrp dpt dipanjang2kan……
 
I have join this charity team since last 3 yrs sebagai penyumbang sehelai dua baju baru utk anak2 yatim utk dipakai di pagi Syawal.
Since last year (2011) I hv been an active committee member (one of the 10 hardcore) in this team. Konsep kami mudah.....mengumpul baju2 baru (bukan baju terpakai dan bukan juga wang tunai) dr kwn2 dn relatives. Before that kami akan dptkn rumah2 anak2 yg memerlukan bantuan dan ambil ukuran baju.
 Dan dlm tempoh 3 tahun ada lebih dr 100 rumah anak2 yatim dn org2 tua yg didlm senarai kami yg perlukan bantuan ini. So bila baju sudah dikumpul akan disampaikan pd anak2 mengikut rumah dan size utk mereka pakai di pagi Syawal......I really hope that all my friends here dpt berkerjasama dlm memanjangkan amalan yg mudah and yet besar ganjarannya InsyaAllah........For more details......pls read the web and can always call me for more info......  http://www.sehelaibaju.com 
Ladang pahala sudah terbentang di hadapan kita.
Dari Syaaban ke Ramadhan begitu  banyak yg boleh dikutip sebagai bekal perjlnan menuju dunia akhirat. InsyaAllah……
 
Sedekah itu umpama pohon yg akan bercabang tujuh, setiap cabang akan berdahan tujuh, setiap dahan akan berbunga tujuh,
Setiap bunga akan berbuah tujuh.
 
 
Last but not least from me…..
 
 The power of giving…….the more u give….the more u get…..”Itu janji Allah….dan Allah itu Maha Benar…….
Pasti dan pasti………. 

p/s: andai ada sebarang pertanyaan atau juga sungguh2 mahu menyumbang, sila jgn segan utk hubungi Pn. Fauziah Khalid (0126958423)

Karipap? Curry Puff? No..its kariPOP y'alll!!



Karipap ekk..? Luaran je. Dalaman adalah sangat fantastic da bomb! Sapa la yang pernah terfikir nak buat cenggini ekk? I bet they had their mind almost exploded when they came up with this. Western stuff with eastern touch is common. But the other way around? Haiyoohhh!! Terbaekk....

Mereka yang tekak memang western, tp nak jugak selit exotic taste of local food, this is it! Wah.. mcm lagu MJ plak..;)

Citer banyak takmo. Tengok, kalau rasa2 air liur dah nak meleleh, sila hubungi mereka untuk buat order.
Di SINI!!!
There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online