Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Tuesday, September 27, 2011

ehh..lelaki cina itu!!!!

Tak pernah sekali pun (seingat aku), menoleh lebih dua kali kepada seorang lelaki. Dengan suami aku pun tak pernah (sebab dengan suami, toleh sekali dah melekat..tak beralih lagi. hehehehe).


This chinese guy, he was not bad. He was not a maniac nor a menace. 


He was HANDSOME!


Tak nampak macam cina. Pada aku, kalah Daniel Wu. Kalah juga Louis Koo. Tapi, sekali tu je lah aku ternampak dia (keluar dari sebuah restoran cina, berdekatan rumah aku ni) pagi itu, selepas menghantar anak ke sekolah. 

Sampai ke rumah, puas juga ku tahan untuk tidak memberitahu suami, takut dia berkecil hati. Tapi aku tak pandai sembunyi2 perasaan seronok ni. HaHaHaHa! Bila cerita kat dia, dia relax je.. Selamba je dia cakap,
 'ye la, papa bukan jenis handsome..manis je.. lgpun, mama kan mmg minat cina mix dgn india mix, kan?'

Haaaa! Suami aku sangat best ke, tidak? Sporting beb! Puas aku menahan cuak, kot2 dia melenting. Tapi dia relax je. Ye lah..aku kan dah jadi isteri dia. Lg pun, aku bukan gila meroyan nak pi menggatal pulak. Aku pun sedar diri, bukan lawa mana nak 'ngorat' org hensem.. muahahahahahahhahah!

Monday, September 26, 2011

Pakcik! Pi bikin gigi dulu..boleh? :p

Tiba-tiba teringat kisah seorang pakcik tua, yg mungkin berusia dalam lingkungan 60an, merupakan pelanggan tetap sebuah restoran yang selalu kami kunjungi.

I thought it was only me who knew his behaviour. But one day, when we (my husband, kids and me) just finished our breakfast at the said restaurant, bumped into that old man and suddenly my hubby said, 'that old man is naughty.'

I was like, err..what? Then he told me that, that old man often teasing girls and ladies.

Senang cakap, GATAL. 
Pernah suatu hari, sedang aku membeli buah-buahan potong di tepi jalan, pakcik tua tersebut lalu sambil melaung kuat, kepada akak penjual buah, 'hi sayaaaaaaaaaaaaaangggg'. Aku terkejut. Tapi akak tu seolah tak kisah. Tanpa tunggu pertanyaan aku, dia menjelaskan, 'pakcik tu memang mcm tu, selalu sayang..sayang lah, i miss u lah, tiap kali lalu sini. Akak rasa dia ada short la.' OMG! Hahahaha. Ketawa besar aku. Manakan tidak, pakcik tu, sebatang gigi pun tak ada!

Rupa lawa? Jauh sekali. heheheheheheheh..

Takpe lah, setidaknya dia menceriakan hari orang sekeliling yang melihat telatah dan menyaksi gelagat GATALnya itu.

Tuesday, September 20, 2011

Sekitar majlis pernikahan dan persandingan Eleena & Faiz

Date: 16 September 2011 (Nikah)
            17 September 2011 (Sanding)
Venue: Sect. 9 Shah Alam.

Malas pulak rasa nak taip2. Tengok gambar je lah ye..

Darling, mmg suka bergambar kat tpt cantik2. :p

my lovely sis.

Ayah, 1st time menikahkan menantu. hehehe.

upacara membatalkan wudhuk

pose for the cameras!

Muhammad Faiz Al-Juhari & Eleena Rusli

Pelamin. Minat dgn lighting yang colourful tu? contact me! :D

Mak, Ayah, Pengantin dan adik beradik!

saya dan suami saya!!!!

Emcee of the night. :D

my Dalia.

Makan beradab.






Selamat pengantin baru, Nina. Kakak doakan kalian bahagia dan berkekalan hingga akhir nyawa. Love u, sis!

Thursday, September 8, 2011

Review: Baby Sebamed Range


To me, this range is the best for babies. Though a little expensive but its worth it for your loved ones. Been using the Baby Cream (used to be Care Cream) since my first baby (she's 7, now) and it never let me down. Recently bought the Baby Lotion for my 4-year-old girl, who had rashes due to her fibre-glass cast, and it does an amazing job. Just one day and all the rashes has gone. Keep continuing using it till today (it's only been 3 days since I bought it) just to smoothen her skin complexion.I use it too, due to rashes I'm currently experiencing with this 5th pregnancy and it does wonders to me, too!

This product range is highly recommended by me, especially if you have a sensitive skin babies/ children. They have Sun Care too!

Look for them at the pharmacies near you.

Wednesday, September 7, 2011

Aidilfitri 2011

Apa yang best? pada aku biasa-biasa aje. Even pada raya kedua, rasa sangat teruk dan tak best!

Apa nak buat, kan? Asalkan anak2 rasa seronok, sudah cukup. Mood nak update blog pun tak datang2. Sibuk? Tak juga. Raya cuma masak nasi himpit dan kari ayam. Mak mertua buatkan ketupat pulut dan kuah kacang Cocos. Pregnancy kali ni aku rasa lemah dan berat sangat. Tak banyak yang boleh aku buat. Mood  manjang tak ada.

Pra-raya pada aku seronok. Perasaan nak raya tu, seronok. Shopping baju anak2, beli langsir, sarung Klippan, kasut dan meja makan. Tengok muka anak2, yang kelihatan seronok walau puasa, menambah rasa ghairah nak beraya. hehehehe.

Aidilfitri kali ni juga mencatat sejarah tersendiri. Habis semua rumah pak2 & mak2 sedara belah mak aku yg kami kunjung! Cuma rumah Anjang je belum terjah, sbb dia balik Kelantan lama sgt. hahahah. Sekarang dah mula sibuk dengan urusan majlis kahwin adik aku, minggu depan. Hujung minggu ni mungkin bertandang lagi rumah mak, tgk2 dan bantu2 apa yg patut. (dengan keluhan berat) tak banyak juga yang aku boleh bantu. Anak2 sekolah, dan kecik2 lagi. Aku tak suka anak2 hingar bingar rumah mak. Nanti tak jadi apa. Elok2 boleh tolong2 siap itu ini, jadi kelam kabut dek anak2 kecik ni. Jadinya, aku cuma buat dan akan buat apa yang mak suruh aku buat. Nampak segala persiapan pun, dah hampir selesai. Minggu ni, my hubby akan siapkan wiring kat umah mak. He's the man! :) Last week before raya dah bertandang juga rumah mak (anak ponteng sekolah) sebab kena stay utk tunggu orang repair & servis aircond. dah banyak kali panggil orang buat, kata ayah, tp teruk gak. Makanya, hubby aku panggil this service company yang mmg trusted by him dan dah banyak kali pasang, servis & repair a/c rumah aku, studio dan ofis hubby. So far, ayah dan mak kata, OK.

Semalam, paling bahagia! My sweet darling Dalili took off her leg cast.. Now she can walk (even not properly; still adjusting, maybe) and this morning, she was riding her bicycle! You don't know how I felt, yesterday when they took off the cast, when we physio her to walk around, when we saw the blur face of her trying to adjusting her leg, when she cried of 'panic' pain, when we saw her skin shedding off, while I was cleaning it, and when I saw the redness of the itchy rashes that occurs due the long wrap. I tried not to cried. Was hard to hold back my tears. Luckily she didn't see but my hubby did!

Well, hoping that everything will be ok.

Wishing all Muslims, Salam Aidilfitri dan maaf zahir batin!


There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online