Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Wednesday, June 29, 2011

Review: Lampin Pakai Buang & Tuala Wanita



I'm a mother, therefor I'm of course, a woman. (Gila kau, takkan lelaki bleh beranak plak, kan? hehe)

Atas sebab diatas, review ini aku bentangkan, based on experience being  mother for 7 years and a woman for err.. 20 years (from the first day of menstruation, of course!)

Lampin pakai buang (diapers):-

aku pakai Mamy Poko, since the first baby. Paling sesuai untuk anak2 aku. Harga mungkin mahal sedikit, tapi tahan up to ten hours, dan bontot baby tak merah2 atau melecet. Tapi kalau anak berak-berak, mmg ralat la sebab mahal, kan. Aku dah cuba hampir semua jenama (maklum, nak jimat dan compare harga) but Mamy Poko is still the best. Ikut juga kesesuaian baby kalian la. takde la pulak aku nak paksa2 pakai Mamy Poko. aku pernah beli Pet Pet, Drypers, Pampers, Huggies dan Pureen, and to my surprise, besides Mamy Poko tu, yang kedua elok utk anak2 aku ialah Pureen. Followed by HUggies, PetPet, Drypers dan last sekali Pampers. Even masa bersalin kat PPUM (twice; 2006 & 2009) mereka sediakan Pureen diapers as complimentary. Drypers dan Pampers aku beli sekali jek. Dedua tak abih pakai sebab bontot anak merah dan timbul ruam walau baru 2 jam pakai. Takkan baby kencing sangat heavy dlm masa 2 jam, kan? Makanya, aku sedekahkan je pada taska berdekatan. kot2 la ada baby yang serasi kat situ.Cloth Diaper? Hmm... aku sokong penggunaannya tapi untuk mama yg huru-hara dgn anak2 yg berderet ni, adalah tidak praktikal untuk aku. Aku malas nak membasuhnya dengan kerap. Tapi aku rekemen sangat untuk mereka2 yang diluar sana. Harga pun berpatutan. Tapi jgn la beli satu.. sekurangnya beli la 3, 4 buat stok.

Tuala wanita:-

Sekarang ni, aku lebih selesa dengan Libresse. Mesti sebab terpengaruh dengan Adibah Noor. Maklum, saiz dia dengan aku, hampir sama! :)) Tapi juga sebab Yuna. Aku suka dia. Comel dan sopan. Walau dia bela kuku yang mana aku rasa tidak sesuai untuk seorang gadis bertudung. Ok..ok..lari topik!  Aku suka libresse sebab ianya adalah seperti yang digembar-gemburkan. Selesa, pakai yang overnight wing semalaman (nama pun overnight, ye dak? hehehe) mmg tak bocor, dan aku bleh jadi sewel kalau emergency dan takde libresse dlm stok!! Arrggghhhhhh!!!!!!!

Mula-mula aku datang haid, aku pakai Sanita je. Of course, mak aku punya. Masa tu Sanita lah paling glamer, paling popular. Kalau beli kat kedai cina, mesti kena bungkus dengan surat khabar lama. Kenapa ye? Menjaga sensitiviti tu namanya.. :) Sekarang? Sukahati lah nak beli jenama apa, takde nak bungkus2 nya! hehehehe. Bila aku meningkat remaja (ewwaaahhh!) mula guna kotex. Terpengaruh dengan makcik aku, yang duk menumpang free kat umah mak ayah aku. (hahahahahha). Lama juga aku guna kotex. Sebab aku tak arif dan tak berapa tahu sgt pasaran  tuala wanita, aku pakai apa yang wanita di rumah aku pakai. Bila aku sudah di ITM, aku pakai sanita balik. Sebab kat Jengka, itu yg murah. hahahaha.. Then, bila dah mula bekerja dan aku berkawan dgn seseorang yg lebih dewasa sket dari aku, aku pakai Laurier. Daya serapan memang superb! Tapi aku tak suka. Sebab nak membasuhnya leceh dek kerana biji2 yang macam gel tu. Wanita Islam, pad tu lepas pakai kena cuci bersih ya. Bukan main buang je. Sebab tu sekarang Laurier pun dah keluarkan tuala wanita yang mudah dicuci. Kemudian aku mencuba-cuba pelbagai jenama mengikut kemampuan kewangan dan keselesaan aku. Bila dah kawen, aku pow la hubby beli yang paling mahal aku pernah beli, SOFY. Selesa memang selesa tapi tak cukup panjang untuk aku. hahaha. Aku kan besar! Then Intimate keluar. Try. Ok la. And then bila iklan Libresse yg ada Adibah Noor dan buah tembikai itu muncul, aku sudah jatuh hati! Yeah..iklan memang perlu kreativiti. Sampai sekarang aku stick dgn Libresse. Dari segi ranking (keselesaan dan harga berpatutan), aku letak Libresse no 1, followed by Intimate, Sofy, Kotex dan Laurier. Masa aku dalam pantang dan lepas bersalin, aku selesa dengan maternity pad Pureen. Terbaikkkk!!!! Libresse tak nak keluarkan maternity pad ke? ;)

So, next time, aku review susu formula bayi pulak, ya.

Tuesday, June 21, 2011

Bantu dulu orang kita, baru sibuk-sibuk nak hulur bantuan ke luar negara!!

Aku memang menyampah tengok orang yang sibuk-sibuk gegar negara dalam media massa berkenaan sumbangan yang bakal mereka salurkan ke luar negara atas apa sebab dan musibah sekalipun.

Kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan!

Begitulah umpamanya. Tak malu agaknya, ya. Kejar 'glamour'. Konon beramal sedangkan tersirat agenda tertentu. Kalau orang kita yang minta sumbangan (tak kira atas dasar dan sebab apa sekalipun) memang sangat payah nak beri, kan?  Sindiketlah, penipulah macam2 lagi. Mana pergi kepercayaan pada gerak hati (instinct), perasaan istimewa yang Allah beri? Mana pergi kepercayaan kepada Qada' dan Qadar Allah? Kalau niat kita baik, insyaAllah, tuhan melindungi kita. Kalau yang kita beri derma atau sumbangan itu menipu dan tak benar, serahkan sahaja pada yang Esa. Dia maha berkuasa!

Itu yang berlaku pada kita-kita insan biasa. Yang tak tersenarai dalam dunia yang 'glamour'. Kasihan, kasihan pada diri kita sendiri kerana berada dalam situasi ini.

Mohon kasihan juga pada Hamba Allah ini. Dia perlukan bantuan untuk jantungnya. Mungkin dia pernah buat kesilapan dan menjerumuskan diri sendiri ke dalam permasalahan yang ditanggungnya kini, tapi siapa kita untuk memberi hukuman? Allah lebih berhak!

Spend some romantic time together with your loved one. This #FleursBeauty spa deal, is perfect for an unforgettable date.TQ #MilkADeal



Spend some romantic time together with your loved one. This #FleursBeauty spa deal, is perfect for an unforgettable date.TQ #MilkADeal

Klik link kat atas tu ya.. Ajak suami atau isteri anda dating dengan relax. Wow.. I like this!! Aduhai suami tercinta, jom la kita dating pergi spa...!!

Bergaya jom..Raya dah nak dekat ni.. (kecoh, puasa pun belum! hehehe)

Aku jual tudung. Nak cari side income untuk raya. Mohon kawan2 support. TQ!

Klik SINI untuk lycra plain dan SINI untuk lycra printed. Semua saiz M. Sila jamu mata dengan beberapa gambar di bawah ya...






Bersih..Islam Itu Indah. Sama-sama jadikan tauladan.

Assalamualaikum w.m.b.t.

Bersih. Nilai utama yang dititikberatkan dalam Islam kerana Islam itu indah, maka kebersihan dijadikan landasan. Bersih hati, jiwa, akal dan fikiran. Maka bersihlah juga persekitaran dan kehidupan.

Sekian lama rasanya aku menjadi pemerhati tak bertauliah, akan mereka yang menggelar diri mereka imam, bilal, ustaz dan ustazah, yang kadangkala apa yang dibuat kadangkala bercanggah. Kasihan pada kami yang tak berapa kuat iman dan tak berapa tinggi pengetahuan, menerima bulat-bulat setiap apa yang ditunjukkan.  Bertanggungjawablah dengan tindakan anda. Kalaupun tak malu dengan kawan, jiran mahupun ahli keluarga, yang hanya manusia biasa, mohon kalian malulah dengan Allah.

Ehh...ehhh!! Perhimpunan 'bersih'?

Monday, June 20, 2011

Nak kurus? Sila angkat kening!! :)

Ok..ok. Bukan Jus Mate 5. Memandangkan aku adalah testimoni sah dan pengguna berjaya Jus Mate 5, ia tidak bermakna aku nak promo terus-terusan produk tersebut. Harganya mahal, RM200 sekotak yang cuma ada 20 sachets. Tak semua  mampu. Lagipun, untuk mendapat keserasian, berat ideal dan membentuk disiplin, satu kotak tidak cukup. Paling kurang 3 kotak. Maka dengan itu, aku nak kongsi satu, dua benda yang aku buat, yang secara tidak sedar, membantu aku mengawal berat badan tanpa bantuan Jus Mate 5 tu.

Dah pandai dahhhh! hahahaha

Terima kasih kepada si kotak hitam. Gila bangga dapat buat apa natang 'read more' tuh.. kehkehkeh.. Selama ni dok BW tgk blog adik2 secanggih manggih, aku yang bermula dgn IRC dan sewaktu dengannya tu, terasa ketinggalan dan tua!

chehhh!

Happy Father's Day, Ayah!

Hari bapa disambut hampir seluruh dunia pada Ahad ketiga bulan Jun setiap tahun.

Menurut Wikipedia: The first observance of Father's Day actually took place in Fairmont, West Virginia on July 5, 1908. It was organized by Mrs. Grace Golden Clayton, who wanted to celebrate the lives of the 210 fathers who had been lost in the Monongah Mining disaster several months earlier in Monongah, West Virginia, on December 6, 1907. (baca lebih lanjut; klik sini)

Tapi tak semua manusia di dunia ni menjadikan HANYA hari itu sahaja istimewa buat bapa2 mereka. Kerana bapa, seperti juga ibu, amat istimewa SETIAP HARI. Cumanya, tarikh tersebut diadakan sebagai satu ingatan sejagat, agar mereka yang alpa dan leka dengan kehidupan sendiri, setidak-tidaknya tersedar akan kealpaan mereka yang mungkin terlalu sibuk hingga terlepas pandang ibu atau bapa sendiri. Setidaknya juga, apabila rakan-rakan dan manusia sekeliling sibuk-sibuk dengan sambutan hari istimewa ini, mereka yang 'terlupa' ini akan terkenang semula (harapnya perkara yang indah2 sahaja) tentang kedua orang tua.


Friday, June 17, 2011

Review: Antara 'Supermarket' dan 'Hypermarket'

Supermarket = pasaraya, Hypermarket = pasaraya besar (errkk! ye ke?)

Sepanjang hidup berumahtangga, rasanya sudah tidak terkira aku berkunjung ke pasaraya dan pasaraya besar untuk membeli belah barang keperluan rumah.

Aku membesar dengan kunjungan lebih menjurus ke hypermarket. Bila sudah berumahtangga, aku belajar untuk membanding harga dengan berjimat cermat dalam berbelanja. Justeru, pasaraya seperti Econsave, 99 Speedmart, Big Supermart dan lain2 yang tak ternama sering juga menjadi tempat singgahan selain dari Giant, Carrefour, Tesco dan Makro (dulu).

Aku sebenarnya tidak gemar sangat ke kedai2 runcit dan pasaraya kerana keadaannya agak tidak menyenangkan mata memandang dan kaki memijak. Bukan berlagak, bukan sebab aku anak orang kaya, bukan sebab aku mengada-ngada. Aku tak biasa. Malah tidak dibiasakan. Pun begitu, tidak semua kedai runcit aku tidak jejak. Kalau bersih dan lantai tidak berlendir, susunan barang teratur, aku dengan besar hati melangkah masuk.

Old Timers, they rocks!!

Seriously!

Visited by 2 old timers on this blogosphere zone, I'm flattered. Feels like a spoiled girl by a daddy. Hehehe..

If your hobbies are collecting things, or just simply would like to reminiscing old times when you were younger, go to their blogs SPALLAN and Blues Riders. You'll find yourself floating in awe. Haha!

Thank you for your visit, Uncles!

Thursday, June 16, 2011

Jangan bagi janji kosong. Aku bukan tagih simpati.




Memang bukan tagihan simpati.
Ini realiti.
Dari 30 orang kawan yang aku pohon jasa baik mereka, hanya 1 (satu) yang menyumbang.
Mungkin aku tidak cukup baik untuk mereka hulur sumbangan. Mungkin aku bukan kategori kawan @ rakan mereka, meski sudah berkenalan sedari usia 6 tahun. My bad & my flaws!
Andai mereka beranggapan aku suka meminta-minta, aku redha dan biarkan.
Truly and sincerely, this is not for me, but for the children. Sekolah Tabika Kemas pulak tu.

Sempat ke mengumpul dana sebelum 24 Jun 2011?

note: friends whom I personally asked for donations are those whose considered as 'berkemampuan'.

I don't blame them, honestly. So many things and rising this and that recently. But hey, at least say something. And some more, why 'janji' when you can't fulfill? I'm sorry if this post is offending. I'm a little disappointed.

Allah tak bagi kita mengungkit akan kebaikan yang kita pernah buat pada orang, tetapi mengenang kesalahan dan berusaha seeking forgiveness. Dan aku tahu, aku sedang menerima balasanNya, mungkin sebagai penghapus dosa-dosa kecilku.

Andai ada teman2 blogger yang sudi membantu, mohon email personally kpd aku di akhirnya@hotmail.com atau terus salurkan ke akaun maybank aku: 162843012145. Mohon maklumkan pada aku seandainya sumbangan telah dibuat.

Allah saja membalas jasa baik kalian.

Wednesday, June 15, 2011

susah hati..DIA sedang menguji.

Saat menulis ini, aku sememangnya sedang bersusah hati. Sesungguhnya di dalam hati aku sedang menangis semahu-mahunya. Dan segala macam persoalan dan kesimpulan yang bermula dengan perkataan yang tidak disukai Tuhan (kalau, andai) berlegar-legar dalam kotak fikiran. Maka dengan rendah hatinya, aku kongsikan doa ini. Terima kasih pada http://ecardblog.net yang berbesar hati menyediakan pelbagai jenis doa dalam bentuk yang mudah di 'copy' 'paste' dalam dunia maya ini untuk rujukan kita bersama.

Ya Allah, kumohon, permudahkanlah segalanya.


DOA

Tuesday, June 14, 2011

aduhai Erza Dalia!!


dahi luka.. bleh senyum lagi. mujur tak teruk..



pintu kaca..yang di hentam Dalia.

What a day!

I was actually sedang marah on that particular day. Amarah memuncak around 8pm. TIba2, nak di jadikan cerita, umah blackout plak, sbb ada kabel terbakar nearby. Short circuit kot. So, nak bawak anak2 ke rumah mertua, they were not home. Hubby plak ada function kat Dataran Shah Alam (ini yg buat aku marah sebenarnya..reason, biar aku simpan je la). So, dah bgtau hubby nak keluar, dia suh ke dataran. Sampai dataran, pusing cari parking 2 kali, tak ada. Marah lagi. Tension. Call hubby, bgtau nak pg umah mak je. Mak ayah plak baru balik dr masjid masa tu. Around 9.30pm. Bila Edry (adik bongsu aku) dah bukak pagar, Dalia meluru masuk dan...praaaaanggggggg!!!!

Perasaan? Tuhan aje yg tau. walau pada mulanya aku ingatkan dia kacau opah & atuk dia makan, terlanggar pinggan ke, apa ke.. Rupanya...! Kesian mak ayah aku. Anak diorang yg sorang ni, dah beranak pinak pun still susahkan diorang gak. :( Serius. Itulah perasaan utama aku. Hutang blom bayar lagi.. dah ada kes baru plak. *big sigh*

Bila aku tgk ada darah mengalir kat kepala dalia, baru aku sedar dr tergamam. Mula menggigil. Aku tak mahu peristiwa dia demam panas terbeliak mata dulu berulang. Situasi sedemikian hanya membuat aku hilang arah.
Dalam gigil2 panik aku call hubby. Bgtau apa yg terjadi. Oh yeah.. as expected. I handled everything, on my own. Sila bangga dengan aku. Aku pun bangga dengan diri sendiri. Ahh!

Dalia dah ok, Alhamdulillah. I cried watching her asleep that night. She reminded me of myself. Hopefully, she won't inherit the bad side of mine.

Zahin Erza is two! Errr.. lambat 3 hari.. hehehe


The day he was born, June 11, 2009. Weighed 2.9kg.



4 months later.



at 6 months



20 months



with his other siblings, April 4,2011


Mama sayang A-een. Mama sayang semua anak mama!!!

Monday, June 13, 2011

Sedikit lebih perhatian...Tidakkah aku berhak?

Surirumah sepenuh masa bukan bermaksud tidur baring makan minum terbongkang, juga sepenuh masa. Dengan 4 orang anak kecil, laundry 2 trip paling kurang, memasak 3 kali sehari minimum, basuh berak, mandikan anak, menyusukan, buat susu, buat air, layan suami, hantar dan ambil anak ke dan dari sekolah 4 kali sehari; rasanya aku berhak di beri perhatian lebih sedikit, walau tidak diberi gaji membukit. Memang balasannya nanti (insya Allah) Syurga, namun itupun kalau aku tidak merungut, mengungkit dan yang sewaktu dengannya, kan? Now, since I've blurted it out here, does this consider as whining? Terpulang. Dia Maha Mengetahui. Aku yakin, Dia juga mengetahui apa yang terpendam dan terbuku di hati. Dia yang nampak setiap langkah aku lalui, setiap bongkok, setiap tunduk, setiap cangkung, setiap gerak geri hambaNya yang satu ini. HambaNya yang lemah. Yang berkeadaan 'mudah dipengaruhi' dengan bisikan durjana syaitan yang direjam.

Lately aku berada dalam keadaan marah. Marah kerana tidak difahami. Marah kerana dibelakangi. Hanya aku yang mengerti situasi sendiri. Hanya Dia yang memahami.

Thursday, June 9, 2011

Red Velvet Cake, Carrot Cake & Choc Oreo Cheesecake sahaja


Choc Oreo Cheesecake. Aku prefer cupcake, kemas sket. hehehehe.




Carrot Cake with cream cheese frosting and walnut.



Red Velvet Cake, with cream cheese frosting, dessicated coconut & white chocolate sprinkles on top and sides. Ni yang aku buat untuk hantaran adik aku bertunang, 15 Mei aritu.


Untuk kawan2 sekitar rumah aku ni (kapar, meru, puncak alam), aku tak buat banyak kek untuk jualan, yer. Cuma yang tiga tersebut di atas saja. dan design atau deco, tidak fancy2. Simple sahaja. Kalau nak kek atau cupcake utk harijadi anak yang simple dgn choc ganache atau edible image saja, insya Allah aku boleh buat. Kalau nak deco macam2, itu ini begitu begini, aku angkat tangan surrender awal2. Kalau yang more fully decorated, fancy looking cakes yang anda mahukan, sila berhubung terus dengan sifu aku, Pn Suzy. Nanti aku bg no contact nya.

Important note: yang simple, aku buat. Yang susah, aku suh sifu aku buat. hehehehhehehehe




Durian cheesecake, aku buat sempena birthday Ayah aku ke 59, 8 Jun 2011. Itu tangan ayah aku, yer.. hehehe.


cinnamon roll, buat suka suki.

aritu buat mexican bun (rotiboy) tp tak sempat ambik gambornye.. abih.. :)

Orang kata...

.
Orang kata, ibu mengandung tak baik duduk di muka pintu,
nanti anak susah nak keluar.
Orang kata, anak dara tak elok menyanyi-nyanyi di dapur,
nanti dapat suami tua.
Orang kata, maghrib jangan main-main di luar,
nanti kena sorok hantu tetek. (Hahaha!)
Orang kata, jangan makan bontot ayam (tongkeng)
nanti mulut tak reti diam, bercakap jek keje nye.
Orang kata, leher ayam pun tak boleh makan,
nanti kepala teleng (senget).

Orang kata lagi..
Ehhhh!!
Macam-macam lah orang kata...
dah tentu lah orang yang berkata-kata, kan?
Takkan kucing ke, burung ke, kerusi ke, pintu ke pulak, kan?


Terpulang pada individu untuk menilai.
Hakikatnya, setiap dari apa yang diperkata itu adalah merupakan satu peringatan.
Orang kita ni kan degil. Kalau bercakap lemah lembut, susah nak ikut. Kena ada sedikit unsur ugut.
Betul? Sila angkat kening.. hehehe.

Tapi ada satu kata-kata orang yang aku suka.

...kalau ada burung buat sarang di rumah,
itu tandanya murah rezeki...
Mak pun pernah pesan begitu. Ye ke? Ye la kot, kan?
(bab yang baik2, sure suka, kan..?kan?)
Kenapa agaknya aku suka, ya?



Sebab si kelicap ini sedang sibuk menyepahkan rumah aku dengan segala macam daun-daun kering, untuk membuat sarang. Bagus si hensem ni. Rasanya dah tiba musim mengawan kot. Sebab si jantan sibuk buat sarang untuk memikat si betina. Selalunya, mereka berdua riuh berkicau di untaian lampu lip-lap rumah aku ni. Sejak seminggu lepas, aku tengok ada 'si ketiga' turut serta memeriah suasana. Hmmm.. persaingan sihat, nampaknya? ;)

Berapa lama lah agaknya nak menyiapkan sarang ye? Tak sabar pulak menunggu.
Macam manalah rupanya nanti, sarang itu.

Tuesday, June 7, 2011

Daddy's out there, beware. All eyes on you..


picture credits of Mr. Google



My beloved husband, with our 4 beautiful children.

Why is the topic related to Daddy? Well, isn't it obvious? We are celebrating Father's day this coming June 19th, aren't we? ;)

Saw a tweet on twitter a few days ago, someone freaked-out when he, lately, frequently saw daddy's with kids, and no mom's. He tweeted this:

Kenapa ayah/bapa yang sering bersama anak-anak apabila keluar, mana maknya? Aneh+cuak.
..and I answered:

mak kat rumah, masak. atau juga tunggu dlm kereta, tgh susukan baby & or jaga anak2 lain yg lebih kecik. atau juga tak sihat dll.

Hehe..Sounded harsh? No, right? It was more like, firm expression. Or should I say, firm stand? Whatever! I said what's true and what's normal.

Why do I have to stressed out about this? Not that I am bias or prejudice or feminism etc, ok.. I would like to just deliver my point of view. And to those beautiful women, moms, ladies and girls out there who's agree, do drop some comments.

I must admit, no matter how much I love my husband, a view of a guy (a dad) attending their children or kids, without appearance of a woman (the mother, of course!), is a pleasantly beautiful sight. That is the kind of guy who can be trusted. Especially, when that guy is ehem..a good looking one. Well, our husband is the most handsome guy in our live but hey, sometimes God is testing you, you know! ;) Honestly, I do feel a little shaky, un-safe when I spotted many pairs of eyes watching my husband attending my children in a shopping mall, food court, restaurants or even at the park. Honey, girls love a loving man, right? And isn't attending a child is a sign of loving? So, I shouldn't warn the dads, right? The warning should goes out to the moms.

Ok Moms!!! Beware!!!

Moms and Dads out there, love each other right and you'll be blessed and showered with love by God, all of your life. May each and everyone of you mom and dad out there lives in happiness always! Marriage is tough. But every tough moment, has a hidden treasure/ reward behind it!

I'm proud being a mom and married to the most un-explainable strict, funny, blur, intelligent, understanding and straight-forward guy in the world!

Monday, June 6, 2011

Astro First & Filem Seram

Astro First! Nikmat bagi yang punya anak ramai dan menonton wayang di pawagam adalah satu pembaziran yang mana RM60 (tiket sahaja) adalah lebih baik beli lampin pakai buang dan susu anak, seperti aku! Lagipun, Astro First menjanjikan keselesaan di rumah sendiri. Nak tidur baring, terlentang, meniarap, duduk, berdiri, sukahati! Dua hari beb, tengok sampai muntah, RM15 sahaja. Tak best ke? ;)

Aku dah tonton Khurafat, Hantu Kak Limah Balik Rumah, Ngangkung, Hikayat Merong Mahawangsa, Seru, Senjakala dan yang terbaru; Kongsi.

Kesemua di atas aku bagi 3 1/2 bintang, kecuali Seru; 1 bintang je. Sumpah tak faham, dan terasa macam bodoh je menontonnya. Kesian aku. Tu la.. suka sangat nak tengok cerita seram, konon. Tak boleh lawan cerita 80an lah. Nak pergi toilet pun takut!!

Teringin nak tengok cerita tamil pulak lah.
There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online