Treble clef

beli Quran jom!

Followers (thanks!!)

I support breast feeding!

I support breast feeding!

Saturday, February 20, 2010

hari ini genap 31

ehh? 31? rasa macam baru semalam ambik result SPM. macam baru semalam juga merajuk sambutan harijadi tak memberangsangkan. hahaha..mcam budak2 sekolah rendah.

tak apa. tahun ini juga tak ada sambutan gilang gemilang. dah berusia. sepatutnya dah cukup matang (walau kadang2 cuba untuk kelihatan keanak-anakan).

semalam ke Genting. papa dan yad teringin nak naik cable car. layan jek. request dari mama agar papa off for the sake of me dah makbul, makanya kita setuju ke sana. heheheh. sepanjang beratur untuk naik gondola, setiap mata para pelancong China (adalah lebih 20 orang) memaku ke arah kami. lebih pada darling sebenarnya. mungkin sebab si darling ni sangat comel dan mata ala-ala sepet cina gitu. dan yang paling tak tahan, depa tgk darling, tgk aku. tgk darling, pastuh tgk aku. pasaipa cheq??? tak sama ka? hehehehe.. then sempat pulak diorang membanding-banding anak2 aku ni. jgn tak percaya, they were speaking in mandarin and i can understand them! cuma nak bercakap aku lom ada konfiden lagi. dan akhirnya, mungkin diorang dah tak tahan curiosity, one of them finally asked me. '1,2,3,4?' and i answered, 'yes, 4!'.

itu juga yang berlaku sewaktu beratur untuk naik gondola utk pulang. kali ini barisannya lebih panjang. lenguh pinggang aku menggendong si kecik. siap marah mamat cina lagi, yg dok main2 botol air then terlepas kena kepala darling. cilakak! sib baik aku marah kontrol2. sib baik bila aku suh mintak maap dia ikut. kot tak, lebam bijik mata! hahahahahha..

errr...aku tak nampak macam orang yang dah ada anak 4 ke?

p/s: masa dlm gondola nak turun ke base Genting Skyway, sinaran matahari jam 7ptg memancar kuat ke muka kami. maklum, facing the scenic view. and that's when my hubby gave me a beautiful 'gift'. he held my face in his hand and said 'mama ni cantik rupanya.' and by typing this, i got tears in my eyes. thank you, pa!

Thursday, February 11, 2010

reunion, reunion!

calling all SMS 16, SPM 1996 students!

reunion akan diadakan pada:


20 Mac 2010
di Kelab Shah Alam, Selangor
3pm-6pm
RM45 seorang (kanak2 free)


tarikh akhir untuk mengesahkan kehadiran anda adalah pada 20 Feb 2010.

hubungi aku segera!!

darling dan a-een

lately, darling sangat nakal. suka buat hal dan keras kepala. haih... ntah apa kenanya ntah. cakap mama langsung tak nak dengar. berangin je kepala dia. moody dan selalu mengamuk. pegnen ke aku? eh..eh..takde, takde...papa dia kata, biarkan. jenuh dah marah2. lantak laa.. dah tu, nak bertenggek je dgn aku. ckp dia je nak ikut. suh buat susu, dan dan tu jugak nak. takleh nanti2. nak mandi pun begitu. tak kira la bilik air occupied ke tak. menyaru je.

si a-een lak, dah mula notty. ha ha ha. demam on off. nak tumbuh lagi dua batang gigi belah atas. aih...masak la akuuuuuuuuuuuuuu. ngilu beb. cepat sgt pulak aku rasa progres dia membesar. dah mula berdiri, paut je kat mana2, asal rasa stabil je dia mula berdiri. tah brp kali jatuh ntah. hehehe.

anak2 dah makin bijak. aku terasa tua plak. huhuhu
There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tudung-Online